GÖRÜNTÜLÜ

Normandiya'da protesto: Seferberlik ruhuyla Önder Apo'yu sahipleneceğiz

Paris'te bulunan Normandiya bölgesinde İmralı tecridi protesto edildi, "Seferberlik ruhuyla Önder Apo'yu sahipleneceğiz" mesajı verildi.

ÖNDER APO'YU SAHİPLENME HAMLESİ

Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Normandiya bölgesinde Demokratik Halk Meclisi öncülüğünde İmralı tecridi ile ilgili pazarlık yapılmak istenmesi protesto edildi.

Eylemde "Önder Apo İmralı Ada Hapishanesinde Türk devleti tarafından iletişimsizliğin en uç noktasında tutulmaktadır. Bu bir insanlık suçudur. Önder Apo Kürt halkının iradesidir. Ona karşı yapılan her şey bir bütün Kürt halkına yapılmıştır. Kürt halkının iradesi tecrit edilemez. Türk devleti ahlaksızca Önder Apo'nun aile görüşü ve avukat görüşü haklarını pazarlık konusu ediyor. Biz bunu kesinlikle reddediyoruz. Türk devletinin bu ikiyüzlülüğünü teşhir edeceğiz" denildi.

'SONUÇ ALANA KADAR EYLEME!'

Eylemdeki açıklamada şu mesaj da verildi:

"Tüm halkımızı Kurdistan'ı ihanet ve işbirlikçi güçlerle işgal ve ilhak etmek isteyen soykırımcı Türk devletine karşı kesin bir sonuç alıncaya kadar en etkili eylemlerle alanlara çıkarak Önder Apo'yu sahiplenlemeye çağırıyoruz."