Onlarca kentte “Dünya Öcalan’a özgürlük günü” eylemleri

Almanya’nın onlarca kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları uluslararası komployu protesto ederken, “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” vesilesiyle eylem düzenledi.

Almanya’nın birçok kentinde “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük günü” eylemleri düzenlendi.

DARMSTADT

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplo, 22. yıldönümünde Darmstadt’ta düzenlenen yürüyüş ve mitingle protesto edildi.



Barış Meydanında (Friedensplatz) toplanan yüzlerce Kürdistanlı ve dostları, kent merkezinde yaptıkları yürüyüşün ardından tekrar aynı meydanda toplandı.

Mitingde bir konuşma yapan Darmstadt Halk Meclisi Eşbaşkanı Mürşide Oltan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerektiğini söyledi.

HDP Şırnak eski Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise dört parça Kürdistan’da insanların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı lideri olarak gördüğünü belirtti.

Konuşmalardan sonra Kürdistanlılar, Alman sol hareketlerin giderek artan sağcılığa karşı düzenlediği mitinge katıldı.

NÜRNBERG

Nürnberg kentinde düzenlenen yürüyüşle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 9 Ekim 1998 tarihinde gerçekleştirilen uluslararası komplo kınandı.

Medya Halk Evi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüş Kornmark’ta yüzlerce Kürdistanlı ve Alman dostların katılımıyla başladı. Yürüyüşe Medya Halk Evi, PYD, AGİF, Liste Linke, Sosyalist Kadınlar Birliği'in de arasında bulunduğu çok sayıda sol örgüt destek verdi.

Yürüyüste "Öcalan'a özgürlük", "Bi Hevre Serhildan" pankartları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen birçok döviz taşındı. Yürüyüşte sık sık komplo ve tecride karşı sloganlar atılırken uluslararası komploya ilişkin bildiriler dağıtıldı.

Jakobplatz’da ise bir miting düzenlendi. Alana kafesten yapılmış temsili cezaevi hücresi yer aldı. Temsili hücre etrafına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük istenen dövizler asılırken bir masa üstüne Abdullah Öcalan'ın kitapları yer aldı.

Mitingde çeşitli sol örgütler yaptıkları konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto ederken, Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısında bulundu.

HAMBURG

Hamburg kentinde de “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

Hamburg, Kiel, Bremen ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşe çok sayıda kadın ve çocuk da yoğun bir şekilde yer aldı.

Hamburg HBF önünde saygı duruşu ile başlayan eylemde KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç bir konuşma yaptı.

Bedeli ne olursa olsun bu mücadeleden asla vaz geçmeyeceklerini söyleyen Koç, “Eylemler Önderliğimiz özgürleşene kadar devam edecek. Öcalan’ın sadece Kürt halkının değil, ezilen milyonların sesi ve umududur” dedi.

Konuşmalardan sonra ise halk yürüyüşe geçti. Ankara Gar katliamının da kınandığı yürüyüş boyunca sık sık, sloganlar atıldı.

“Öcalan’a özgürlük”, “Tecride, Faşizme, Sömürgeciliğe Son; Şimdi Özgürlüğü Sağlama Zamanı” pankartlarının taşındığı yürüyüş Hamburg Türk Konsolosluğu önünde sona erdi.

STUTTGART

Stuttgart kentinde de uluslararası komplo ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit bir yürüyüş ile protesto edildi.

Lautenschlager Straße’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında düzenlediği yürüyüş saygı duruşu ile başladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talepli pankart ve dövizlerin taşındığı yürüyüş boyunca, “Ess lebe Öcalan”, “Biji Serok Apo”, “Terörist Erdoğan” sloganları atıldı.

Schlossplatz’da düzenlenen miting ardından eylem sona erdi.

FRANKFURT

Frankfurt’ta da “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” vesilesiyle düzenlenen yürüyüş ve yüzlerce kişi katıldı.

Frankfurt Tren Garı’nda saat 15.00’de bir araya gelen yüzlerce kişi, “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” başta olmak üzere 9 Ekim Komplosunu protesto etti.

“Öcalan’a özgürlük, 9 Ekim Komplosunu lanetliyoruz” pankart ile dövizler ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bayrak taşındığı yürüyüş, “Biji berxwedane gele Kurd”, “Öcalan özgürlük, Kürdistan’a statü” sloganları eşliğinde kent merkezinde sona erdi. Yürüyüşten sonra ise bir miting düzenlendi.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan mitingde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan özgürlüğe kavuşana kadar eylemlerin süreceği belirtildi.

Eylem, “Öcalan özgürlük Kürdistan’a statü” sloganları ile sona erdi.

MANNHEIM

Mannheim kentinde de “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

Wasserturm’dan başlayan yürüyüşe dört parça Kürdistan’dan yüzlerce kişi katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, YPG ve YPJ flamaları ile 9 Ekim komplosunu kınayan Almanca döviz ve pankartların taşındığı eyleme Dei Linke, Demokratik Güç Birliği ve Kurtuluş temsilcileri de katıldı.

Sık sık, “Kahrolsun 9 Ekim komplosu”, “Biji Serok Apo”, “Kahrolsun faşizm” sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında halkların tutsak edildiği vurgulandı.

DKTM, DGB-Mannheim, Die Linke de eylemde mesajlarını verdi.

KASSEL

Kassel’de de “10 Ekim Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü” kapsamında bir yürüyüş yapıldı.

Halitplatz’da toplanan çok sayıda Kürdistanlılar ve dostları, uluslararası komployu protesto etti.

Almanca “Tecride hayır, Öcalan’a özgürlük” yazılı dev pankart taşındı. Yürüyüş ardından Opernplatz’da ise bir miting düzenlendi. Eylem yapılan konuşmalar ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü temsilen ve Almanca “Öcalan için özgürlük” yazılı çok sayıda yeşil, sarı, kırmızı balonların gökyüzüne bırakılmasıyla sona erdi.

HILDESHEIM

Hildesheim kentinde de çevre kentlerden Kürdistanlıların katılımı ile “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” yürüyüşü ve mitingi düzenlendi.

NCDK Hildesheim'ın organize ettiği miting ve yürüyüşe, Demokratik Güç Birliği, ANTIFA Hildesheim ile Die Linke Hildesheim da destek verdi.

Angouleme Platz'ta bir dakikalık saygı duruşunun ardından, halk yürüyüşe geçti.

“Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabê”, “Jin jîyan azadî” sloganları eşliğinde ve zılgıtlarla süren yürüyüş büyükşehir belediyesi önünde de bir mitingle devam etti. Miting yapılan konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.

HANNOVER

Hannover’de de “10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” kapsamında bir eylem düzenlendi.

Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan eylemde Ronahi Kadın meclisi sözcüsü Aliye Ekinci bir konuşma yaptı. Ekinci, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik ağır tecrit ve uluslararası komployu kınadı.

Hannover Halk Meclisi Eşbaşkanı Yaser Alp ise Türk devletinin Abdullah Öcalan’a uyguladığı ağır baskıya biran önce son vermesi gerektiğini söyledi.

KON-MED Eşbaşkanı Tahir Koçer konuşmasında "Bugün Öcalan 22 yıldır Türk devletinin zindanlarında büyük bir onur mücadelesi ve direniş sergiliyor bunu selamlıyoruz. Bize düşen işgalci Türk devletine karşı birlik ve mücadeleyi büyütüp Öcalan’ı özgürlüğe kavuşturmaktır” dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

LEIPZIG, MAGDEBURG VE CHEMNITZ

Leipzig, Magdeburg ve Chemnitz'de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için miting ve çadır eylem iyapıldı.