Onlarca kentte pankart eylemleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürleştirilmesi hamlesi kapsamında Avrupa'nın bir çok kentinde pankart eylemleri 9'uncu gün de devam etti.

1 Kasım'da başlatılan eylemlerin, 10 Kasım'a kadar sürmesi bekleniyor.

İSVİÇRE

İsviçre'de sürdürülen eylemlerde aktivistler tarafından kentin önemli noktalarına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride dikkat çeken ve Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden yazıların yer aldığı pankartlar ve dövizler asılıyor.

9 Kasım günü Kadın Meclisleri ve Gençlik Meclisleri aktivistleri tarafından, başta Zürih, Aarau, Biel, Bern, Basel, Luzern , Solothurn kentlerinde olmak üzere onlarca kentte pankart asma eylemleri gerçekleştirildi.

Ayrıca Zürih kentinde Kürt gençleri ve enternasyonalist gençler tarafından Münsterbrücke adlı köprüye 20 metrelik pankart asıldı.

Gençlik örgütleri şu açıklamada bulundu:

"Uluslararası komplodan bu yana Reber Apo 21 yıldır Imralı'da tecrit altında tutulmaktadır. Reber Apo'nun tecritteki 21 yıllık iradesi, Kürt Özgürlük Hareketi'nin pratiği, Bakur, Rojava, Başur ve Rojhılat ve dünyanın her yanında süren özgürlük mücadelelerinde Kürt halkının ve Özgürlük Hareketi'nin belirleyici rolü su gibi berraktır. Bu belirleyici rol sayesinde, bugün Rojava Devrimi varoluşunu ve öz savunmasını işgalci T.C. devletine ve uluslararası emperyalist güçlere rağmen devam ettirmektedir. Kürt halkının ve önderliğinin iradesi, dünya politikasını belirmekte ve emperyalist güçlerin karşısında 3. yolu işaret etmektedir. Bu yüzden de en temelinde; demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü ve paylaşımcı bir dünyanın yaratılmasında Reber Apo'nun özgürlüğü en önemli yapı taşlarındandır. Dünyanın her tarafına yayılmış olan Özgürlük Hareketimiz ve ideolojimizin temsilcisi halklarımız, her türlü yöntemlerle Önderliğin özgürlüğü için yaratıcı eylemlere girişmeli, toplumsal kamuoyu yaratmalı, Ortadoğu ve dünya halklarının üzerine karabasan gibi çökmüş İmralı tecrit politikasını paramparça etmelidir."

HOLLANDA

Aynı amaçla Hollanda’nın Arnhem şehrinde evlere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadınlara ilişkin sözlerinin yer aldığı afişler asıldı. Bu eylem Fatoş Sağlamgöz Kadın Meclisi öncülük etti.