Onlarca Kürdistani örgütten 12 Kasım Düsseldorf yürüyüşüne çağrı

Avrupa’daki onlarca Kürditani parti ve örgüt Türk devletinin kimyasal silahla gerçekleştirdiği saldırılarına karşı 12 Kasım’da Düsseldorf’ta yapılacak yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Aralarında YNK, KODAR, PYD ve Goran gibi partiler ile KCDK-E, TJK-E, Kogra-Star gibi sivil toplum örgütlerinin yer aldığı onlarca Kürdistani organizasyon ortak bir açıklama ile 12 Kasım yürüyüşüne çağırdı.

Açıklama şöyle: “Kürt halkının varlığına karşı Kurdistan coğrafyasında sürdürülen talan, işgal ve kimyasal saldırılara dur demek için ulusal birlik ruhuyla ayağa kalkalım

AKP-MHP ırkçı iktidarı yaşadığı derin krizi atlatabilmek ve devamlılıklarını sağlayabilmek için Kürt soykırımını en üst boyutlarda Kürdistan coğrafyasında uygulamaktadır.

Türk devletinin yeni Osmanlıcılık hayalleri ile saldırmakta, misakı milli dedikleri Kurdistan’ı ve bölgeyi yeniden işgal ve ilhak etmek istemektedir. Başur, Rojava, Şengal ve Mahmur’a saldırıları Bakûr Kurdistan’ında siyasal soykırım operasyonları ile Kuzey Kurdistan’daki Kürtlük adına tüm değerlere, kurumlara saldırmakta bununla da yetinmeyerek Şebnem Koro Fincancı gibi vicdan sahibi aydın ve insan hakları savunucularının Kurdistan’daki katliamlarıma karşı aydın vicdanıyla düşüncelerini açıklamaya dahi tahammülü yoktur.

Tüm imkân ve olanakları ile en kirli yöntemlerle Kurdistan’da işgal, katliam politikaları ile sonuç almak istemektedir. Özgürlük gerillası ve Kurdistan halkının direnişi sonucu başarısız olan Türk devleti tüm Kurdistan halkının kazanımlarını ve geleceğini yok etmek Lozan’ın 100. yılında hayalini gerçekleştirmek için uluslararası hukuku ve sözleşmeleri hiçe sayarak kimyasal silah kullanarak sonuç almak istemektedir. Devam eden saldırılar ve işgal tüm Kurdistan coğrafyasına dönüktür ve Kurdistan coğrafyası bir bütün olarak soykırım kıskacındadır.

Kürtler yüzyıl önce örgütsüz, kurumsuz, savunmasız oldukları için egemenler Kurdistan’ı dörde parçaladı işgal ve ilhak politikaları ile yok edilmek istendi.

Biz Avrupa’daki Kurdistanlı kurum ve partiler olarak uluslararası güçlere ve kurumlara çağrımız Kurdistan halkı artık örgütlü, bilinçli, kurumları ve öz savunma güçleri olan bölgede demokrasi, özgürlük, eşitlik ve kadın özgürlükçü düşüncesiyle hem bölgenin garantisi ve göz ardı edilmeyecek bir güç olduğunu görerek Kurdistan’daki katliam, saldırılara karşı çıkmalı sessizlikleri ile ortak olmamalıdır.

Yine biz Avrupa’daki Kurdistanlı kurum ve partiler olarak Türk devletinin Kurdistan’da özgürlük gerillasına, sivil halka, doğamıza karşı kullandığı kimyasal silahlar tüm Kurdistanlılara ve bölgede yaşayan haklara ve inançlara yönelik bir saldırı olduğunu görmelidir. Çünkü özgürlük gerillası direnişi ile Türkiye’nin yeni Osmanlıcılık hayalleri olan bölgeyi işgal etme politikalarını direnişi ile boşa çıkardığı için saldırıların hedefi olmaktadır. Kurdistanlı kurumlar olarak 1988 Halepçe’de kullanılan kimyasal silahlarda olduğu gibi önce sesiz kalıp onaylamak, yıllar sonra ise bu katliamı dile getirme siyasetini kabul etmiyor ve hakaret kabul ediyoruz.

Kurdistanlılar ve çeşitli Avrupa kurumlarının talepleri olan bölgeye bir heyetin gönderilmesi ve inceleme yapması için kimyasal silahların kullanımının denetlenmesi için 193 ülkenin iradesiyle oluşturulan OPCW’nin görevidir. Bu talebimiz yerine getirilene kadar demokratik eylemlerimiz sürecektir.

Biz aşağıda imzası bulunan Avrupa’daki Kurdistanlı kurum ve partiler olarak tüm Kurdistanlıları ulusal birlik ruhuyla topraklarımızı, onurumuzu ve geleceğimizi savunmak için kimyasal saldırılara karşı güçlü bir seferberlik gerçekleştirmeliyiz.

Bu nedenle tüm Kurdistani partiler, örgütler, kurumlar, kadın, genç, çocuk, yaşlı, inanç kurumları ve vicdan olan herkes ulusal birlik ruhuyla hareket ederek “Li Hemberî Çekên Kîmyevî Roja Greva Netewî Li Derweyî Welat” perspektifiyle Almanya, Kuzey Fransa, İsviçre, Hollanda ve Belçika’nın katılımı ile başta Düsseldorf’taki Avrupa merkezi yürüyüşü olmak üzere diğer ülke ve eyaletlerde 12 Kasım’da yapılacak yürüyüşe ulusal birlik ruhu ile katil maya çağırıyoruz.”

Çağrıcı parti ve örgütler:

YNK (Yektiya Niştimanî Kurdistan)

Tevgêra GORRAN

KCDK-E (Kongreya Civakên Demokratîk ên Kurdistaniyên li Ewrupa)  KUR

TJK-E (Tevgêra Jinên Kurdistanê-Ewrupa)

Partiya ŞÛÎ Kurdistan  Basur

Kongra Star (Rêxistina Jin a Rojava, Bakur-Rojhilatê Sûriyê)

Partiya Zahmetkêşan - Başûr

PADÊ (Partiya Azadî û Demokrasî ya Êzidiyan)

Tevgera Azadî

PYD (Partiya Yekîtiya Demokrat)

P.D.K.S  (Partiya demokrat a kurd ya Sûriyê )

Partiya Çep a Kurd li Sûriyê.

Tevgera Nûjen ya Kurdistanî-Sûriyê.

PÇDKS ( Partiya çep a Demoqrat a Kurd li Sûriyê.)

Partiya Demokrata Kurd li Sûriyê ( El Partî).

Partiya Çep a Demokrat li  Sûriyê.

Partiya Rêkeftin a Kurd li Sûriyê.

Partiya Çaksaziya Kurd li Sûriyê.

Partiya Kesk a Demokrat Kurdistanî li Sûriyê.

Partiya Demokrata Kurdistanî li Sûriyê.

Partiya Komanist a Kurdistanî li Sûriyê.

PÎK (Partiya islamî ya Kurdistan)

KKP ( Partiya Kominist a Kurdistan)

Tevgera Kawa

PJAK(Partiya Jiyana Azada Kurdistan)

Yakyatî Şorşgêrî Kurdistan

KODAR  (Civaka Demokratîk û Azad a Rojhilatê Kurdistan)

KJAR (Civaka Jinên Rojhelatî Kurdistan)

Platforma Horam

Platform Zagros

Platform Yarsan

Yarî Kurd

Partiya Demokrasî û Pêşverû ya Kurd li Sûriyê

Tevçand (Tevgera Çand û Hunera Kurd)

Kurdische Gemeinde Stuttgart e.V

FEDA ( Federasyona Elewiyên Kurdistan)

NAV YEK (Navenda Mal û Komelê Êzidiyan)

Kurdische Zentrum Berlin

CIK ( Cîvaka Îslamiya Kurdistan)

Enstituta Kurdî – Almanaya

Enstituta Kurdî – Bruksel

MŞD ( Meclîsa Şingal a Derveyî Welat)

YMK ( Yekîtîya Mamosteyên Kurdistan)

YES (Yekitiya Êzidiyên Sûriyê)

Kurdische Gemeinde zu Berlin-Brandenburg e.V.

Dachverband der Êzidischen Frauenräte

DKF (Deutsch-kurdisches Forum) e.V  Dresden

Mezopotamya Halk Kongresi

Mezopotamya Özgürlük Partisi

Kurdistan human rights Association

Civaka Kurd ji bo Neteweyên Yekbûyî

Partiya Roj