Oslo'da kimyasal saldırılara karşı eylem

Oslo’da alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, uluslararası sessizliği kınayarak ilgili kurumlara harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Türk devletinin Kürdistan'da kimyasal silah kullanımına karşı Norveç'in başkenti Oslo'da yaşayan Kurdistanlılar ve dostları bir eylem düzenledi.

NCDK-OSLO tarafından Merkez Tren İstasyonu’nda düzenlenen eylemde, saygı duruşundan sonra Oslo Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Ayser Yüce bir konuşma yaptı. Avrupa ülkelerinin ve başta Birleşmiş Milletler (BM) olmak üzere uluslararası kurumların sessizliğini kınayan Ayser Yüce, Norveç hükümetine de seslenerek, "Bu sessizliğiniz suç ortaklığıdır, kendi imzaladığınız konvansiyonlara aykırıdır" dedi.

Eylemde ayrıca Defend Kurdistan aktivisti Lida Weerts de bir konuşma yaparak OPCW, BM, NATO ve taraf devletlerin sessizliğini kınadı ve Norveç Dış İşleri Bakanı Anniken Huitfeldt’a, “Sessizliğiniz suçtur, suç ortaklığıdır, sizi kınıyorum, utanın” diyerek seslendi.

Eylemcilerin beyaz tulumlar ve maskeler giyerek kimyasalla katledilen 17 Kürt Özgürlük Gerillasının fotoğraflarını taşıdığı eylem, Hunergeha Welat’ın yeni eseri olan "Serêkaniyê Avaşîn" parçasının dinletilmesi ardından sona erdi.