Osnabrück'da 'teröre' ve 'faşizme' karşı dayanışma mitingi

Paris ve Viyana'daki cihatçı saldırılar Almanya'nın Osnabrück kentinde Kürtler öncülüğünde düzenlenen bir mitingle protesto edildi.

Fransa'nın başkenti Paris ve Avusturya'nın başkenti Viyana'da cihatçıların düzenlediği saldırılar, Osnabrück'te protesto edildi.

Miting Salı günü saat 18.00'de Theaterplatz'da başladı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin çağrısı üzerine eyleme katılanlar arasında Alman Sol Parti (Die Linke), Likos (Liberter Komünistler-Osnabrück), Omas gegen Rechts (Nineler Sağcılara Karşı), Linkjugend (Sol Gençlik), NoLagerOS, AJOLi ve SDAJ vardı.

Onlarca kişinin katıldığı mitingde, Kürt bir genç kadın şöyle konuştu:

"Biz Kürtler, Almanya'da onlarca yıldır terörist muamelesi görüyoruz, ancak tüm dünya biliyor ki DAİŞ’in sonunu getiren ve şu an hala onlara karşı savaşanlar Kürtler. DAİŞ çetelerine karşı mücadelede binlerce genci kaybedenler Kürtlerdi. Dünyanın en zengin terör örgütü DAİŞ'e de en basit silahlarıyla karşı çıkan Kürtlerdi. Ama zulüm gören hep Kürtler ve onların dayanışmacılarıydı!"

Kürt genci şunları ekledi: "Şunu herkes bilsin: DAİŞ’e karşı savaşan insanlarımıza saldıran ve Türkiye'ye destek verenler, DAİŞ’in yeniden örgütlenmesini sağlıyor! Viyana ve Paris’de yakınlarını yitirenlerle birlikte yas tutuyoruz. Saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz!"

Bir saat süren mitingde Kürt eylemci taleplerini ise şöyle sıraladı:

Terörün ve faşizmin olmadığı bir yaşam için bizimle birlikte mücadele verin!

PKK yasağı kaldırılsın

Kürt Özgürlük Hareketine yönelik kriminalizasyon politikası durdurulsun

Türk devletine her türlü destek durdurulsun"