Paris Emniyet Müdürü: Çatışmalar provokasyondan kaynaklı

Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez, üç Kürdün katledilmesi ardından yaşanan protesto eylemindeki çatışmaların provokasyondan kaynaklandığını söyledi.

23 Aralık’ta üç Kürt aktivistin gün ortasında katledilmesi ardından, cumartesi günü büyük bir yürüyüş gerçekleşti. 

Türk devletine bağlı ırkçı paramiliter bir oluşum olan Bozkurt işareti yaparak alandan geçen bir kişinin provokasyonu nedeniyle gerilim yaşandı. 

BFM TV’ye konuşan Paris Emniyet Müdürü Laurent Nunez, “Eylem, siyasi şahsiyetlerin de katılımı ile normal bir şekilde sürdü” dedi. 

Nunez, saat 13.00’ten biraz sonra, provokasyondan kaynaklı gibi görünen bir nedenden dolayı olayların yaşandığını belirterek, “Bir kamyonetin geçtiği belirtiliyor, bana da böyle bildirildi. Tüm bunları açıklığa kavuşturacağız” dedi. 

Daha sonra bir kısım eylemcinin başka bir bulvarda polisle temasa girdiğini söyleyen Nunez, “Yine hiç kuşku yok ki bir provokasyondan kaynaklı” dedi. 

11 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Nunez, çatışmaya girenlerin de küçük bir grup olduğunu belirtirken, eylem organizatörlerinin de buna engel olmaya çalıştığını vurguladı.  

Bir gazetecinin eylemlere karışanların başka ülkelerden gelen Kürtler mi olduğu yönündeki sorusuna Nunez, “Bu insanları damgalamak bana düşmez” dedi. 

Nunez, olaylarda 31 polisin hafif yaralandığını ve herhangi bir sağlık müdahalesi gerektirmediğini, eylemciler arasında ise bu açıklamayı yaptığı sıra bir kişinin yaralandığına dair bilgi aldıklarını ifade ederken, bazı işyerlerinin de sadece camlarının yıldızlandığını ama kırılmadığını sözlerine ekledi.