Paris’te katliamlar ve tecrit protestosu

1978 Maraş Katliamı, 19 Aralık 2000 Cezaevleri Katliamı ve 28 Aralık 2011 Roboskî Katliamı dolayısıyla Paris’te protesto mitingi düzenlendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Türkiyeli sol devrimci demokrat güçler ve CDK-F’nin öncülüğünde Maraş, Roboskî ve 19 Aralık Cezaevi katliamları protesto edildi.
Strasbourg Saint-Denis (Kemer) önünde bir araya gelen devrimci demokrat güçler ve Kurdistanlılar, “Roboskî’nin, Maraş’ın hesabını soracağız” ve “19 Aralık katliamını unutma, unutturma” yazılı pankartlar açarak tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Türkiye tarihinin katliamlar, soykırımlarla dolu olduğu yapılan konuşmalarla hatırlatılırken, 7 Ağustos 2019’dan bu yana avukatlarıyla görüşmesi engellenen Abdullah Öcalan’a uygulanan İmralı tecrit sisteminin yaygınlaştırıldığı, birçok tutsağın hapishanelerde açlık grevleri ile tecridi ve baskıları protesto ederek sesini duyurmaya çalıştığı ifade edildi.

Eylemde katliamların hesabını sormak için mücadeleyi büyütme mesajları verildi.

Eylem, “Faşizme karşı omuz omuza”, Kürdistan faşizme mezar olacak”, “Bijî Berxwedana Zindana” ve “Devrimci Tutsaklar Onurumuzdur” sloganları ile sona erdi.