Paris ve Marsilya'da KDP protesto edildi

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde TCŞ aktivistleri, KDP’nin HPG gerillalarına saldırını protesto etti. Drancy banliyösünde ise KDP bürosuna pankart asıldı. Marsilya'da da aynı amaçla bir yürüyüş yapıldı.

KDP güçlerinin 13 Aralık’ta Güney Kürdistan’ın Amediyê bölgesinde HPG gerillalarına yönelik düzenledikleri saldırılara karşı, Paris'in Villiers-le-Bel banliyösünde bir yürüyüş gerçekleşti.

Kürt gençlik hareketi TCŞ aktivistleri saat 19.00'da tren garı önünde toplanarak, yürüyüşe geçti.

Yürüyüşte KDP ve Türk devleti karşısı sloganlar atıldı. Eylemciler, KDP'yi Türk devleti ile işbirliğine son vermeye çağırdı.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son – Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylem, yaklaşık yarım sürdü.

Paris bölgesindeki Drancy banliyösünde ise TCŞ'li gençler KDP bürosuna “KDP ve İşbirlikçisi TC Kaybedecek, Özgürlük Hareketi Kazanacak” yazılı pankart astı.

Fransa'nın Marsilya kentinde Kürt gençleri KDP ve Türk devletini protesto etti, cezaevlerinde siyasi tutsakların yürüttüğü açlık grevi direnişini selamladı.

Saat 18.00'de Sencusefe'ye doğru yürüyüşe geçen gençler, KDP ve Türk devleti aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüş Sencusef meydanına varınca miting ile devam etti. Alanda devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ardından DTM ve TCŞ adına konuşmalar yapıldı.