Paris ve Zürih'te Kürt gençlerinden 'Şengal' eylemleri

Fransa'nın başkenti Paris ve İsviçre'nin Zürih kentinde Kürt gençlik hareketleri Şengal'i sahiplenmek için eylemler düzenledi.

PARİS

Şengal’e yönelik KDP ve Irak hükümetleri arasında imzalanan anlaşma ve binlerce Irak askerinin Şengal'e gönderilmesine karşı Villiers Le Bel banliyösünde bir yürüyüş gerçekleşti.

Saat 18.00’de tren garı önünden başlayan yürüyüşte gençler, “Stop au massacre de Şengal” (Şengal’deki katliamı durdurun) pankartı ile birçok dilde “Öcalan’a Özgürlük” yazılı pankartlar taşıdı.

Gençler yürüyüş sırasında kısa bir süreliğine yolu da trafiğe kapattı.

"Şengal'i işgal" anlaşmasının iptal edilmesi ve "Şengal halkının iradesine saygı duyulmasını" isteyen gençler, bu talepler gerçekleşene kadar kesintisiz eylem halinde olacaklarını bildirdi.

ZÜRİH

İsviçre'nin Zürih kentinde de Kürt gençlik hareketi TCŞ, Şengal için bir eylem düzenledi.

“Şengal ve Rojava’daki insanlığa ve uygarlığa karşı işlenen suçlara karşı sesinizi yükseltin” yazılı pankartı açan gençler, Zürih merkez tren istasyonu önünde saat 19’da yürüyüşe başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan gençler, “Bijî Berxwedana Şengalê”, “Bimre Îxanet” ve “Freiheit für Öcalan, Frieden in Kurdistan” sloganlarını attılar.

Şehir içerisinde yaklaşık yarım saat süren eylem, “Bijî Serok Apo” sloganlarıyla sona erdi.