Paris'te PKK'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

PKK'nin kuruluş yıl dönümünün selamlandığı Paris'te, "Kürt halkının direnişi PKK öncülüğünde zaferle taçlanacak" mesajı verildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir kutlama yapıldı.

Paris ve banliyölerindeki Kürt Toplum Merkezlerinin organize ettiği kutlama salonuna PKK’nin öncü kadrolarından Mazlum Doğan ile şehit düşen yoldaşlarının pankartları asılırken, salon ayrıca YPG, YPJ ve HPG bayraklar, Jin Jiyan Azadi yazılı pankartlarla donatıldı.

'TECRİDE VE SAVAŞ SUÇLARINA KARŞI MÜCADELEYİ BÜYÜTECEĞİZ'

Kurdistan devrim şehitleri şahsında saygı duruşu ile başlayan kutlamada açıklamalar yapıldı. Açıklamalarda, "PKK’nin verdiği mücadele tüm dünyaya bir umut oldu. Tüm ezilen halklara umut olan PKK’ye karşı ahlaksızca savaş suçu işleniyor. Tecride karşı, savaş suçu işleyen faşist Türk devleti ve ortaklarına karşı mücadelemizi daha da büyütmemiz gerek. Bu saldırılara karşı boyun eğmeyen, inancını yitirmeyen Kürt halkının direnişi PKK öncülüğünde zaferle taçlanacaktır" denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın selamlandığı etkinlikte, sunucu Bêrîvan Fırat öncülüğünde Çerxa Şoreşê Marşı okundu. Daha sonra TEV-ÇAND sanatçılarından Diyar Mehrovî sahne aldı.

 Etkinlik PKK tarihini anlatan sinevizyon gösterimi ile devam ederken, katılımcılar sık sık “Bijî PKK”, “Bijî Serik APO” sloganları attı. Daha sonra Munzur Çemçê, Armanç Kerboran’ın “Yıldızlara erişmenin zamanı” şiirini seslendirdi.

TCŞ aktivistlerinin salona girişi ile büyük bir coşku yaşandı, “Gençlik Apo’nun fedaisidir” sloganı hiç susmadı.

 Etkinlikte TEV-ÇAND Govend ekibi de sahne alırken, Bermal Çem, Seyda Perinçek, Berfîn Mamedova ve Serhat Çarnewa da şarkılarıyla halay çekildi.

Etkinlik gençlerin çektiği gerilla halayı ile sona erdi.