Paris’te şehit sayısı 3’e çıktı

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Kültür Derneği’ne düzenlenen silahlı saldırıda şehit düşenlerin sayısı 3’e çıkarken, Kürtler dernek önüne akın etti. İçişleri Bakanı da olay yerine gideceğini açıkladı.

Paris’te gün ortasında Kürt derneğine silahlı saldırı gerçekleşti. Strasbourg St. Denis mahallesindeki Engien sokağında bulunan dernek önüne gelen silahlı bir kişi dernektekilere ateş açtı.

Görgü tanıklarına göre saldırgan sokağa bir otomobil ile bırakıldı. Saldırganın önce dernektekilere ateş açtığı, sonra karşısındaki bir Kürt restoranı ve kuaför salonuna ateş açtığı öğrenildi.

Saldırıda polis ve hastane kaynaklarının verdiği yeni bilançoya göre 3 kişi şehit düştü, 3 kişi de yaralandı. Daha önceki açıklamada iki şehit ve 4 yaralı olduğu belirtilmişti.

Polis, yakalanan kişinin 69 yaşında olduğunu belirtirken, kimliği açıklanmadı.

Saldırı ardından Kürtler derneğin bulunduğu sokağa akın etmeye başladı. Polisin dernek etrafında oluşturduğu çember devam ediyor.

Saldırının 9 Ocak 2013’te üç Kürt kadın devrimcinin katledilişinin 10’uncu yıl dönümü öncesine denk gelmesi dikkat çekti.

İÇİŞLERİ BAKANI OLAY YERİNE GİDİYOR

Tourcoing’de bir karakolu ziyaret eden Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Paris’te olay yerine gideceğini açıkladı.

BFMTV’ye konuşan İçişleri Bakanı Darmanin, Paris’e geçeceğini söyledi. Darmanin, Twitter üzerinde de “Bu sabah meydana gelen dramatik saldırının ardından Paris'e dönüyorum ve olay yerine gideceğim" dedi.

Bakan Darmanin, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Derneğin bulunduğu 10. Paris Belediye Başkanı Alexandra Corbedar, “Kürt Toplum Merkezi, bir restoran ve bir kuaföre” ateş açıldığını belirtti.