Paris’te şehitler anıldı

Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Fındık’ta 22 Ağustos günü şehit düşen HPG gerillaları, Hüseyin Fırat, Ali Norşin ve Ciger Amed, HPG komutanlarından Egîd Civyan, Canfeda Goyi ile Hebûn Girêspî Fransa’nın başkenti Paris’te anıldı.

Bugün Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kürt Toplum Merkezi’nde 22 Ağustos 2020’de Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Fındık’ta işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısı sonucu şehit düşen HPG gerillaları Hüseyin Fırat, Ali Norşin ve Ciger Amed ile 11 Eylül günü Van’ın Çatak ilçesine bağlı Masiro alanında şehit olan HPG Komuta Konseyi üyesi ve Botan Saha Komutanı Egît Civyan (Vahdettin Karay) yoldaş ile Canfeda Goyi ve Hebûn Gırespî anıldı.

Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı anma bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Şehitler Komitesi adına Hayri Uludağ yaptığı konuşmada “Devrim şehitlerine olan bağlılığımızı ancak onların mücadelesini büyütmekle sağlayabiliriz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “PKK şehitler partisidir” sözlerini hatırlatan Uludağ, “1980 darbesi ile PKK’ye yeni yol açıldı. O günden bugüne şehitlerimizin anısını yaşatıyoruz. Onun için yıllardır PKK, halkı için direniyor ve direnmeye devam ediyor” diye konuştu.

Şehitler komitesi adına konuşan Xanê Akdoğan ise şunları söyledi: “Yaklaşık 40 yıldır devam eden bu haklı mücadele şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimizin verdiği mücadeleyi görerek, üstümüze düşen sorumluluğu yerine getirdiğimiz takdirde zafer bizim olacaktır.”

Yanı sıra Şehit Hüyesin Fırat yakınlar da birer konuşma yaptı.

Anma, şehitlerin hayatını ve mücadele yaşamına ilişkin sinevizyon gösterimi ile sona erdi.