Paris’te sivil itaatsizlik eylemi

Paris Beyaz Kilise’de Kurdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride fiziki özgürlüğüne dikkat çeken ve uluslararası kurumları göreve çağıran bir eylem gerçekleştirdi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Kurdistanlılar ve dostlarının katılımıyla Beyaz Kilise’de (Sacré Coeur) bir sivil itaatsizlik eylemi yapıldı.

Beyaz Kilise merdivenlerinde saat 15.00’da bir araya gelen kitle, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve Fransızca “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ile oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylemde, uluslararası bir komplo ile 25 yıldır esaret altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan yaklaşık 3 yıldır hiçbir şekilde haber alamama halinin Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesi-CPT’nin gözleri önünde gerçekleştiği belirtilerek. Avrupa Konseyi ve CPT başta olmak üzere tüm uluslararası kurumlar göreve davet edildi. Eylemciler adına konuşan Kürt aktivist, “Rêber Apo’nun düşüncesi ve hareket sonucu Kürt gençleri binlerce bedel ödeyerek Avrupa’yı ve dünyayı DAİŞ gibi bir beladan kurtardı. Haksızlığa uğrayan kadınların sloganı ve umudu jin jiyan azadî’nin yaratıcısı Rêber Apo’nun esareti kabul edilemez. Kürt halkına ve dostlarımıza çağrımız; Rêber Apo’ya olan onursal borca denk bir yaklaşım içerisine girip özgürlüğünü daha çok haykırmalıyız” dedi.

Eylem boyunca Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecrit işkencesini anlatan bildiriler dağıtıldı. Çevredekilerin yoğun ilgisi dikkat çeken eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Libertè pour Öcalan”, “Bê Serok jiyan nabe” ve “Bimre xiyanet, bijî Kurdistan” sloganları atıldı. Kitle sloganlarla kilise merdivenlerinde dolaştıktan sonra dağıldı.