Paris’te ‘Uluslararası Komplo’ya karşı mücadeleyi büyüteceğiz’ vurgusu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü taleplerinin yükseldiği protestoda, “Kürt halkı İmralı sistemini ve mutlak tecridi kırana değin mücadeleyi yükseltme kararı almıştır” denildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen Uluslararası 15 Şubat Komplosu protesto edildi. 

Paris’te saat 14.00’da République Meydanı’nda toplanan kitle, Kurdistan Devrim Şehitleri anısına saygı duruşunda bulundu.

Üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının bulunduğu flamalar ile birlikte “Abdullah Öcalan’a özgürlük”, “Abdullah Öcalan için harekete geç” ve “Kahrolsun 15 Şubat komplosu” pankartları taşıyan kitle, sık sık “Abdullah Öcalan’a özgürlük” sloganını attı.

Ahmet Kaya Kültür Merkezi Eşbaşkanı Azad Doğan burada bir açıklama yaptı. Doğan; “15 Şubat 1999'dan bu yana bir ada hapishanesi olan İmralı'da tutulan Önder Apo'dan tam 22 aydır hiçbir şekilde haber alınamıyor, Eylül 2022'de adaya giden CPT de Önder Apo ile görüşmediği gibi, görüşmenin neden gerçekleşmediğine ilişkin de tutarlı bir yanıt vermemiştir. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır, derhal Önder Apo üzerindeki mutlak tecrit kaldırılmalı, ailesi ve avukatları ile görüşme hakları bir an önce sağlanmalıdır. Uluslararası hukukta hiçbir yeri olmayan İmralı tecrit sisteminin tahammül edilebilir tarafı kalmamıştır. Bu nedenledir ki, Kürt halkı İmralı sistemini ve mutlak tecridi kırana değin mücadeleyi yükseltme kararı almıştır. Bu çerçevede bizler de, tüm onurlu Kürdistanlıları ve değerli dostlarını İmralı mutlak tecridine karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.