Piroğlu için Berlin’deki Sırbistan Büyükelçiliği önünde eylem

Tutsakların Sesi Platformu (TSP) ve ADGB’nin çağrısı üzerine Ecevit Piroğlu’na seyahat özgürlüğü için Sırbistan’ın Berlin’deki büyükelçiliği önünde bir eylem yapıldı.

Avrupa’nın birçok ülkesinde Sırbistan Büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde ‘’Ecevit Piroğlu’na seyahat özgürlüğü’’ talebiyle eylemler gerçeleştiği bildirildi. 

Berlin’de yapılan eylemde Sırbistan devletinin 3 yıl boyunca kendi hukukunu ve uluslararası hukuku çiğneyerek rehin tuttuğu enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu’nun birleşik mücadele ve Piroğlu’nun direnişi sonucu serbest bırakıldığı hatırlatıldı. 

Eylemde, ancak Piroğlu’nun serbest kalmasının mücadelenin sadece ilk etabı olduğu ve Sırbistan’ı terk etmedikçe, gerçek özgürlüğüne kavuşmuş olamayacağı kaydedildi.  
Sırbistan yargısı, yoğun tepkiler üzerine Piroğlu’nu serbest bıraksa da seyahat sınırlaması getirdi. 

TSP ve ADGB, Piroğlu’nun tekrar tutuklanma ve Türk devletine teslim edilme tehlikesi altında olduğunu belirtti. 

Sırbistan devletinin faşist Türk devleti ile kirli pazarlıklardan vazgeçmesi ve uluslararası hukuka uyarak Piroğlu’nun Sırbistan’ı terk etmesini engellemeye derhal son vermesi çağrısı yapıldı. 

Tutsakların Sesi Platformu ve ADGB, Piroğlu, Sırbistan’ı terk edip gerçek özgürlüğüne kavuşuncaya kadar eylemlerin süreceği vurgulandı.

Eylemde “Ecevit Piroğlu’na seyahat özgürlüğü”, “Yaşasın Enternasyonal Dayanışma” sloganları atıldı. 

Eylemin sonunda Büyükelçiliğe dosya verilmek istendi ancak kapıyı açmayan görevliler dosyanın posta kutusuna bırakılmasını istediler. Posta kutusuna doya bırakıldıktan sonra eylem sona erdi.