PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı

Almanya’nın Frankfurt kentinde PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama yapıldı.

27 Kasım 1978’de Amed’in Lice ilçesine bağlı Fis köyünde kurulan Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 44’üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Frankfurt’ta bir kutlama yapıldı.

Cumartesi günü yapılan kutlamada bir konuşma yapan FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, “Kürtler bugüne gelebilmek için çok bedel ödedi, ödemeye de devam ediyor” dedi.

Çelik, Kürtlerin bugün Ortadoğu’nun en güçlü halklarından biri olduğunun altını çizerek, “45 yıllık mücadele ve direniş çok şey değiştirdi, dönüştürdü” dedi.

İşgalci Türk devletinin gerillaya karşı kullandığı kimyasal silahlara da dikkat çeken Çelik, “Türk devletinin kimyasal silah kullanması AB’nin ve NATO’nun onay ile gerçekleşiyor. Yine KDP ve Barzani ailesinin ihaneti bugün gerilla alanlarında kimyasal kullanılmasına neden oluyor, biz Kürt halkı olarak bu ihaneti kabul etmiyoruz” dedi.

Çelik, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nü (OPCW) sorumluluğunu yerine getirmeye çağırdı.

FEDA Eşbaşkan Demir Çelik, son olarak 12 Kasım’da Düsseldorf’ta “Kimyasal silahlara karşı Kürtler ulusal grevde” şiarı ile yapılacak yürüyüşe tüm Kürtleri ve dostlarını katılmaya çağırdı.

Kutlamada sanatçılar Serhat Çarnawa, Beser Şahin ve Hozan Kawa sahne aldı. Sık sık “Bijî Serok Apo” sloganının atıldığı kutlama halay ve zılgıtlarla sona erdi.