PKK’nin 44. yılı Rennes’de coşkuyla kutlandı

Kutlamaya katılan Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, gerillanın ve Rojava Devrimi’nin başarısının tüm halklara özgürlüğün hediyesi anlamına geldiğini belirterek, işgalcilerin saldırılarına karşı herkesi direniş etrafında kilitlenmeye çağırdı.

Fransa’nın Rennes kentinde Partiya Karkerên Kurdistan’ın (PKK) 44’üncü kuruluş yıl dönümü kutlandı. Saint-Aubin du Cormier salonunda akşam saatlerinde başlayan kutlama, geç saatlere kadar devam etti.

44’üncü yıl kutlamasına Rennes ve çevre kentlerden yaşayan Kurdistanlılar ile çok sayıda Kürt dostu da katıldı. Efrîn’de Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürütülen Çağın Direnişi sırasında 10 Şubat 2018’de şehit düşen Bretagne kökenli Fransız savaşçı Olivier le Clainche’in (Kendal Breizh) ailesi ve arkadaşları da kutlamaya katılanlar arasındaydı.

Etkinlikte KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal bir konuşma yaptı. Kartal şunları söyledi: "PKK’nin verdiği mücadele insanlığa umut oldu. Tüm ezilen halklara umut olan PKK’ye karşı ahlaksızca savaş suçu işleniyor. Tecrit, savaş suçu işleyen faşist Türk devleti ve ortaklarına karşı mücadelemizi daha da büyütmemiz gerek. Bu saldırılara karşı boyun eğmeyen, inancını yitirmeyen Kürt halkının direnişini PKK öncülüğünde zaferle taçlandıracağız. Kürt halkına ve Kürt Özgürlük Hareketi’ne karşı başlatılan topyekûn soykırım saldırısının sebebi de, PKK ve Önder Apo'nun ideolojisinin halklar açısından özgürlük umudunu taşımasından dolayıdır. Hem Başûr hem Rojava'ya dönük işgal saldırılarının altında yatan en büyük neden budur. Dolayısıyla gerillanın kaybetmesi ve Rojava Devrimi’nin bitirilmesi demek, tüm halkların özgürlük hayalinin bitmesi demektir. Gerillanın ve Rojava Devrimi’nin başarısı ise tüm halklara özgürlüğün hediyesi demektir. Bu sebeple diyoruz ki, Kürt halkı öncülüğünde verilen bu direnişin etrafında herkesin kenetlenmesi gerekiyor.”

Kürt dostları adına yapılan konuşmada ise Kendal Breizh şahsında tüm Kurdistan Devrim Şehitleri anılarak Kürt halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kurdistan dağlarında direnen gerillalar ile zindanlarda direnen tutsakların selamlandığı etkinlikte, sinevizyon gösteriminden sonra, sırasıyla Kurdistanlı çocuklardan oluşan Lorient Çocuk Müzik Grubu, Koma Avaşîn, Nûarîn, Mir Perwer ve Deza Amed stranlarıyla kutlamaya katılan Kurdistanlıları coşturdu.

Halaylarla geç saatlere kadar devam eden kutlama, sloganlarla son buldu.