PKK'nin kuruluş yıl dönümü Oslo'da kutlandı

Başkent Oslo'daki Kürtler ve dostları, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü selamladı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için özgürlük mesajı verdi.

Norveç'in başkenti Oslo’da Kürtler, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı. Oslo ve etrafındaki kentlerde yaşayan Kürtler ve dostlarıi PKK’nin 44’üncü kuruluş yıl dönümünü, Oslo Demokratik Kürt Halk Meclisi öncülüğünde kutladı.

Kutlama yüzlerce kişinin katılımı ile Skedsmokorset salonunda yapıldı. Devrim ve demokrasi mücadelesinde şehit düşenler anısına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, Oslo Meclis adına konuşma yapan eşbaşkanlar, PKK'nin Kürtlerin yaşamındaki önemine değindi. PKK'nin tüm ezilen, baskı gören, özgürlük arayışında olan halkların dili ve kimliği olduğunu, Kürtlerin bundan sonra PKK ruhuyla mücadeleyi yükselteceğini belirtti.

Etkinlikte Norveç Kızıl Partisi (Rødt) ve Solidaritet Med Kurdistan temsilcileri de birer konuşma yaparak, PKK'nin Ortadoğu'daki halkların özgürlüğü ve barış için bir tarihi fırsat olduğunu belirtti. Konuşmalarda, "Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü şarttır" mesajı verildi.

Ardından PKK’nin özgürlük mücadelesinin nasıl milyonların iradesi haline dönüştüğünü anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Halk, “Bijî Serok Apo”, “Bijî PKK”, “Şehîd namirin” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı.

Etkinlik salonu, PKK, KCK, YPG, YPJ, PJAK, KJAR ve HPG bayrakları ve üzerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu flamalarla donatıldı.

Kutlama, Koma Zarokan, Welat Kobanê, Bêhzad Selimi ve Ergin Xelikan'un şarkılarıyla devam etti.