PKK'nin kuruluş yıldönümü Ermenistan'da kutlandı

Ermenistan'ın başkenti Erivan’da PKK'nin 42'nci kuruluş yıldönümü düzenlenen bir toplantı ile kutlandı.

'Mala Gel'deki (Halk Evi) kutlama Şêwra Gelê Kurd, Kurdistan Komite ve Özgür Kadın Birliği tarafından organize edildi.

Bir dakikakıl saygı duruşu ile başlayan toplantıda Şêwra Gelê Kurd Eşbaşkanı ve parlamenter Kinyas Hasanov, Êzidî Şeyhi ve Kürdistan Komite üyesi Şeyh Tahir Bıroyan ve Kürdistan Komite eşbaşkanları Silo Dirboyan ve İla Tovmasyan birer konuşma yaptılar.

Silo Dirboyan, “PKK’nin kuruluşu bir zihniyet devriminin temel kaynağı oldu.Yine PKK’nin kuruluşu parçalanmış Kurt halkı, birbirinden uzaklaştırılmış halkların ve inançların birlikteliğini beraberinde getirmiştir" dedi.

Dirboyan, devamla şöyle konuştu: "Kürt halkı PKK ile önemli gelişmeler sağlamıştır. Ve Kürt halkı bugün gelinen noktanın PKK’nin kuruluşunda yatığının bilincindedir. Bilindiği gibi PKK’den önce de çeşitli başkaldırı hareketleri olmuştur. Düşüncede, yol ve yöntemdeki eksik ve yetersizliklerden dolayı bu hareketlerin başkaldırıları başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Önder Apo kapitalist moderniteyi doğru çözümleyerek yeni bir düşünce ve buna göre yol ve yöntemini belirlemiştir. Bugün elde edilen başarılar Önderligin doğru çözümleme ve demokratik toplum paradigmasının bir sonucudur. Kürt halkı PKK ile kendini tanımış ve kendisine kaybettirecek herhangi bir düşünce ve hareketlere meydan vermeyecek bir bilinç düzeyine ulaşmıştır."

İla Tovmasyan, “PKK sadece Kürt halkının bir partisi değildir. PKK halkların partisidir. Ve 43 yıl gibi bir sürede tüm dünya halkları içinde yayılmış ve benimsenmiştir. Aynı zamanda PKK bir kadın partisidir ve biz kadınlar olarak özgürlüğümüzü PKK'de görmekteyiz” diye belirtti.

Kınyas Hasanov şunları ifade etti: “Daha o dönemde Önder Apo bu gidişle Kürt halkının sömürgeciler tarafından zorla ve asimile edilerek yok edileceği tehlikesini görmüş ve bunun önlenmesi temelinde PKK'yi kurmuştur. Bunun için PKK’nin kuruluşu halk olarak bizim varoluşumuzdur. PKK sayesinde dünyada Kürt halkı tanınmış, varlığına ve mücadelesine saygı duyulmaktadır. PKK Kürt halkının direniş ve özgürlük sembolüdür."

Şeyh Tahir Biroyan ise şöyle konuştu: “PKK Kürt halkına çok şey verdi. Kendisini tanımasının nedeni oldu. PKK’yi gözümüz gibi korumalıyız. PKK’nin kuruluş günü bizim için kutsal bir gündür. Bu kutsal günü başta Önder Apo olmak üzere tüm özgürlük savaşçılarına kutlu olsun diyorum.”

Toplantı “Bijî Serok Apo” ve “Bijî PKK” sloganları ile sona erdi.