GÖRÜNTÜLÜ

PYD'nin kuruluş yıl dönümü kutlandı

Demokratik Birlik Partisi’nin (Partiya Yekîtiya Demokrat-PYD) 21. kuruluş yıl dönümü Almanya’nın başkenti Berlin’de kutlandı.

PYD Berlin’in organize ettiği etkinlik, Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı. Etkinliğin organizatörlerinden PYD Berlin yöneticisi Adnan Ose, “Bunca bedeller ödeyerek bugünlere gelen partimizin yıl dönümünü kutluyoruz. Ortadoğu’da süregelen savaş yeni şekillenmelere yol açıyor, bu nedenle biz Kürtler olarak öz savunmamızı geliştirmeliyiz. Partimize, kurumlarımıza sahip çıkarak ulusal bilinç ile rolümüzü yerine getirmeliyiz. Avrupa’da yaşayan Kürtler olarak Rojava kadın direnişini sahiplenerek mücadelemizi sürdürmeliyiz” diye konuştu.

Etkinliğe katılan Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise, Rojava kadın direnişini selamlayarak konuşmasına başladı. Zübeyde Zümrüt, “PYD, kuruluşundan bugüne kadar zor süreçler geçirdi. Bu zorlu süreç sonrasında ise Rojava’da demokratik, kadın özgürlükçü, ekolojiye dayalı bir yaşam örüldü. Kadın özgürlükçü, ekolojik paradigmanın mimarı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dır. Sayın Öcalan, 26 yıldır tecrit edilmiş durumdadır. Bu tecridin 44 aydır hiçbir haber alamama durumuna dönüşmesi Kürtlerde ciddi kaygılara yol açıyor. Bu nedenle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için hepimizin haykırması gerekiyor. Bu kapsamda 16 Kasım’da Köln’de yapacağımız yürüyüş için hepimizin seferber olması gerekiyor” dedi.

Etkinlik Zînê û Mem Botanî, Dilo Doğan, Dimaz, Hasan Masa’nın müzik dinletisi ve halaylarla son buldu.