Reims’te tecride karşı yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin protesto edildiği Reims’te, “CPT başta olmak üzere, AİHM ve AB tecride son verilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu derhal yerine getirmek zorundadır” denildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İşkenceyi Önleme Komitesi CPT ile görüşmeye çıkmadığı açıklaması sonrası Avrupa kentlerinde tecride karşı eylemler sürüyor. Fransa’nın Reims kenti Stalingrad meydanında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’nın fiziki özgürlüğü için Reims Arin Mirkan Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin (DKTM) organizesiyle bir eylem düzenlendi.

Meydanda bir araya gelen Kurdistanlılar, Fransızca yazılı “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” pankartı ile birlikte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının üzerinde olduğu flamalar taşıdı.

Sık sık Fransızca, Kürtçe ve Türkçe “Ciwan fedaiyên Rêber Apo ne”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî Serok Apo”, “Abdullah Öcalan’a  özgürlük” sloganları atıldı. 

Yürüyüş boyunca bildiri okunurken, Arin Mirkan DKTM adına da açıklamalar yapıldı. Açıklamada şunlar ifade edildi: “24 yılı aşkın bir zamandır sürdürülen tecritle Kürt halkının özgürlük yürüyüşü engellenmek isteniyor. Rêber Apo üzerinden başlatılan bu saldırı ve tecrit, tüm Kurdistan ve Ortadoğu coğrafyasına yayılarak devam ediyor.

Soykırım saldırıları, Kürdistan halkının seferberliğiyle ve Önderliğine sahip çıkmasıyla büyük oranda boşa çıkarılmıştır. Fakat uluslararası güçlerin sessizliği ve çıkarları gereği Türk devletine sundukları katkıları nedeniyle Rêber Apo üzerinde süren tecrit ağırlaştırılarak devam etmektedir. Tüm dünya çok iyi bilmeli ki, milyonların gözü kulağı İmralı’dadır. Ve tekrarlıyoruz CPT başta olmak üzere, AİHM ve AB tecride son verilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu derhal yerine getirmek zorundadır. An seferberlik anıdır, zaman Rêber Apo’nun özgürlüğü için mücadeleyi en üst düzeye çekme zamanıdır diyoruz. Bu nedenle Rêber Apo’dan haber alıncaya kadar ara vermeden, etkili ve sonuç alıcı bir mücadele ruhuyla alanlarda olacağımızın sözünü veriyoruz.”