GÖRÜNTÜLÜ

Rennes’de İmralı tecridine karşı kesintisiz eylemlilik kararı

“Önder Apo’nun özgürlüğü özgürlüğümüzdür” diyerek yürüyen Rennes’de yaşayan Kurdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a “tecridi kaldırma karşısında taviz” dayatmasına karşı kesintisiz eylemde olacaklarını vurguladı.

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Besê Hozat’ın Kürt Halk Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılması karşılığından tavizler istediği yönünde aldıkları duyumları açıklaması üzerinde Fransa’nın Rennes kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde yürüyüş gerçekleştirildi.

“Önder Apo’ya Özgürlük Yürüyüşü” şiarıyla yapılan yürüyüşte şu açıklama yapıldı:

"Önder Apo, 26 yıldır İmralı işkence sisteminde tutulmaktadır. Son dört yıldır kendisinden hiçbir şekilde haber alamıyoruz. Bugün de öğrendik ki aile ve avukat görüşleri için kendisi ile pazarlık yapılıyormuş. Biz Kürt halkı olarak bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Önder Apo pazarlık konusu yapılamaz. Rennes Demokratik Halk Meclisi olarak Önder APO ile görüşme gerçekleşene kadar kesintisiz eylem kararı alıyoruz. Tüm halkımızı ve kurumlarımızı Önder Apo için seferber olmaya çağırıyoruz. 20 Temmuz Cumartesi günü saat 16:00'da tüm halkımızı Colombiers'e bekliyoruz. Kadınlarımızı ve gençlerimizi Önder Apo'ya sahip çıkmaya çağırıyoruz".
Yürüyüşte "Bê Serok Jiyan Nabe" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı.