Rennes kentinde şehit anması

Farklı tarihlerde yaşamını yitiren HPG ve YPG savaşçıları için Fransa'nın Rennes şehrinde halk meclisi tarafından bir anma düzenlendi.

Muğla’da Ekim ayında bir komplo sonucu katledilen HPG gerillası Musa Arslan (Mahir Akdeniz), Erzurum’un Karayazı ilçesine bağlı Geventepe (Reşa Sebrî) mahallesinde 2 Mart'ta zırhlı araçlarla baskın düzenlenen bir evin ateşe verilerek silahlarla taranmasının ardından yaşamını yitiren HPG gerillası Taner Ağar (Canfeda) ve Efrîn’de 10 Şubat'da şehit düşen enternasyonalist savaşçı YPG'li Olivier le Clainche (Kendal Breizh) için Fransa'nın Rennes şehrinde anma düzenlendi. Amara Demokratik Toplum Merkezi'nde düzenlenen anmaya şehit aileleri ve yüzlerce Kürdistanlı katıldı.

'ANILARINA SADIK KALARAK MÜCADELEYİ YÜKSELTMELİYİZ'

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından Şehit aileleri Komitesi adına Hayri Uludağ bir konuşma yaptı. Uludağ yaptığı konuşmada şehitlere bağlılık sözü vererek şunları belirtti: Şehitlerimize layık olabilmemiz için bulunduğumuz her alanda anılarına sadık kalarak mücadeleyi yükseltmeliyiz." Anmaya katılan şehit aileleri de yaptıkları konuşmalarda, "Kürdistan halkının ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın başı sağ olsun. Şehitlerimizle gurur duyuyoruz" denildi. Şehit ailelerinin konuşmalarının ardından anmaya katılan yüzlerce Kürdistanlı, "Şehit namirin" ve "Bijî serok Apo" sloganları attı. Qazi Muhammed ve Mahir Çayan'larında anıldığı anma şehitlerin video ve resimlerinden oluşan sinevizyon gösterimi ile son buldu.