Reutlingen ve Paris’te gençler alanlara aktı

Almanya Tübingen ve Paris'in Villiers le Bel'de alanlara çıkan gençler, "Kinimiz ve öfkemizin artık bir sınırı kalmadı" diyerek, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü için her yerde mücadelelerini büyüteceklerini vurguladı.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Reutlingen ve Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde halk, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıktı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Reutlingen kentinde onlarca genç, “Cenga Azadiyê Serbixînin” hamlesi kapsamında Önder APO’nun fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istedi.

Reutlingen ve Tübingen Kürt gençliğinin katıldığı yürüyüş Listplatz’da başladı, eylemde Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü talep eden pankartlar açıldı.

Gençler, en son 25 Mart 2021 günü kardeşi Mehmet Öcalan ile telefonda görüşme yapan Abdullah Öcalan’ın durumu hakkında tam bir bilinmezlik hakim olduğuna, avukatların İmralı’ya gidebilmek için onlarca defa başvurmasına rağmen faşist Türk devleti İmralı’da görüşmeye izin vermediğine dikkat çeken bildirileri yol güzergahından geçen halka dağıttı.

Marktplatz’da Almanca bir açıklama ile sonlandırılan eylemde, Kurdistan gençlerinin seferberlik ruhu ile Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için eylemler gerçekleştirme çağrısında bulunuldu.

PARİS/VILLIERS LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers Le Bel banliyösünde de Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyelerinin ‘Önder Apo’ya özgürlük’ eylemleri devam ediyor.

Sık sık “Bijî Serok Apo!”, “Gençlik Apo’nun fedaisidir!” ve “PKK halktır, halk burada!” sloganları atan gençler, yaklaşık bir saat yürüdükten sonra bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için her yerde kesintisiz olarak eylemlerimize devam edeceğiz. Kinimiz ve öfkemizin artık bir sınırı kalmadı. Önder  Apo’nun fiziki özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Her yerde mücadelemizi büyüteceğiz ve daha büyük eylemselliklerle Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü haykıracağız” denildi.