Rise Up Rojava, sokaklara çağırdı

Rise Up 4 Rojava, Dünya Kobanê Günü'nü selamlayarak, Türk devletinin işgaline karşı sokaklara çağırdı.

Rise Up 4 Rojava, Dünya Kobanê Günü'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

"1 Kasım 2014'te dünyanın her yerinden milyonlarca insan Kobanê'nin kahramanca direnişiyle dayanışmasını ifade etmek için sokaklara çıktı" hatırlatmasının yapıldığı açıklamada, "Rojava devrimi, var olan toplumsal sorunların çözümüne yönelik radikal yaklaşımlarıyla Ortadoğu sınırlarının çok ötesinde parlıyor. Dünyanın her yerinden insanların yeni çözümler ve kapitalist sistemin insanlığı yönlendirdiği uçurumdan bir çıkış yolu aradığı bir zamanda, Kuzey-Doğu Suriye halkı çağımızın temel insani sorularına çok pratik cevaplar veriyor" denildi.

'TÜRK DEVLETİNE KARŞI KÜRESEL OLARAK BİRLEŞİLMELİ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kadın cinayetine ve kadına yönelik şiddete karşı, doğal çevremizin süregiden yıkımını ve sınırsız yağmalanmasını durdurmak için, devlet cinayetlerine ve ırkçı polis şiddetine karşı veya faşizmin küresel ilerlemesini durdurmak için - tüm dünyada, yüzbinlerce, milyonlarca insan öfkelerini ve tatminsizliklerini ifade etmek için sokaklara çıkıyor. Dünyanın dört bir yanında insanlığı ve doğayı çok uzun süre boyunduruğu altında tutan bir sisteme karşı direniş var. Rojava / Kuzey Suriye'deki devrim ancak bu bağlamda gerçek anlamını kazanmaktadır.

Kuzey Suriye'deki Rojava devrimi, 21. yüzyılda onurlu, adil ve özgür bir yaşam umudunu somutlaştırıyor.

Türk devletinin işgalciliğine dikkat çekilen açıklamada, "Türk faşizmi küresel bir tehdit, küresel olarak karşı karşıya gelinmeli" vurgusunda bulunuldu.

'ROJAVA İÇİN SOKAKLARA!'

Rise Up 4 Rojava, şu çağrıları da yaptı:

"Umudumuzu boğmaya çalışmalarını artık izlemeyeceğiz ve 1-8 Kasım arasında bir haftalık uluslararası direniş çağrısı yapıyoruz. Faşizme karşı ve başka bir dünya için mücadelenin ancak birleşik mücadele ile kazanılabileceğini biliyoruz.

1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nde Rojava'nın savaşan halkı ile dayanışmamızı birlikte ifade edelim ve sokaklara çıkalım!

2 - 5 Kasım tarihleri arasında bizi birleştiren ve küresel olarak hareket ettiren ve çeşitliliğimizdeki ortak ittifakı güçlendiren mücadeleleri ve hedefleri birlikte vurgulayalım.

6 Kasım'dan 8 Kasım'a kadar hep birlikte, Türk devletinin uluslararası işbirliği ve destek mekanlarını merkezi olmayan bir şekilde rahatsız - abluka - işgal edelim.

Bu nedenle, bir haftalık dayanışma için, küresel olarak antifaşist mücadeleyi güçlendirmek için bir hafta, faşist yönetime karşı, kapitalist sömürü ve geçim kaynaklarımızın emperyalist yıkımına karsı sivil itaatsizliğe çağırıyoruz!"