Robert Jarowoy bir yürüyüş ile anıldı

Yakalandığı kansere yenik düşerek 21 Eylül günü yaşamını yitiren Kürt dostu Rober Jarowo, Hamburg’da düzenlenen bir yürüyüş ile anıldı.

Akciğer kanserine 21 Eylül günü yenik düşen Kürt Özgürlük Mücadelesinin 40 yılık dostu Robert Jarowoy Hamburg’da düzenlenen bir yürüyüşle anıldı.

Robert Jarowoy’un uzun yıllar siyaset yaptığı Altone ilçe belediyesi önünden başlayan yürüyüşe Jarowoy’un mücadele arkadaşları, siyasetçiler ve Kürdistanlılar katıldı.

Altona belediyesi önünden başlayan yürüyüş Jarowoy’un evinin yakınlarındaki Kemal Altun Platz’da sona erdi.

Yürüyüş ardından düzenlenen mitingde bir konuşma yapan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, Robert Jarowoy’u kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek Jarowoy’un 40 yıl boyunca Kürt halkının kaderine ve mücadelesine eşlik ettiğini söyledi.

Jarowoy’un sadece Kürt halkının değil ezilen tüm ulusların mücadelesine destek verdiğine de dikkat çeken Koç, “Onu mücadelemizde yaşatacağız” dedi.

İKİNCİ ANMA KÜLTÜR MERKEZİNDE YAPILDI

Robert Jarowoy için ikinci bir anma ise ailesi ve yakın dostlarının katılımıyla Fabrik adlı kültür merkezinde yapıldı.

Burada yapılan etkinlikte ise Robert Jarowoy’un yaşamına ilişkin bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Her iki etkinlikte Kürt sanatçılar Ozan Seyitxan, Xemgin Birhat ve Ozan Aydın sahne alarak, Robert Jarowoy’un anısına Kürtçe şarkılar seslendirdi.

Robert Jarowoy’un önümüzdeki günlerde düzenlenecek cenaze töreni ile bundan iki sene önce yaşamını yitiren Beate Reiş’in yanında toprağa verilecek.