GÖRÜNTÜLÜ

Rojava Devrimi Bonn ve Dresden'de selamlandı

Rojava Devrimi’nin 12’nci yıl dönümü Bonn ve Dresden'de çok sayıda Kurdistanlının katılımıyla kutlandı.

Almanya’nın Bonn kentinde Rojava Devrimi’nin 12’nci yıl dönümü dolayısıyla kutlama yapıldı.

Bonn Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Partiya Yekîtiya Demokratik-PYD’nin organizesiyle Tannenbusch’da gerçekleştirilen kutlamaya çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

Rojava Devrim Şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan kutlamada KON-MED Eşbaşkanı Ruken Akça ile PYD adına Bavê Hakî birer konuşma yaparak, 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu Direnişçileri ve Rojava Devrimi Şehitlerini andı. Konuşmacılar, Türk devleti ve DAİŞ’ten devşirdiği çeteleriyle birlikte Rojava Devrimi’ni boğmak için katliam, talan, tecavüz, hırsızlık ve insan kaçırma uygulamalarına dikkat çekerek, devrimi sahiplenme çağrısında bulundu.

Etkinlik, Kürt sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde çekilen halayla devam etti.

 

DRESDEN

Almanya’nın Dresden kentinde Rojava Devrimi’nin yıl dönümü, Dresden Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Etkinlikte Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu yapıldı. Ardından DKTM Eşbaşkanı Bekir Apak bir konuşma yaptı. Bekir Apak, “Rojava Devriminde dört parça Kurdistan’dan halk ve enternasyonalistler yerini alarak Rojava’nın özgürleştirilmesi için barbar DAİŞ çetelerine karşı savaştı. Kürt kazanımlarına karşı Türk devletinin saldırıları da hala devam ediyor. Kurdistan’a yönelik işgal girişimlerine izin veren de uluslararası güçlerdir” dedi. Apak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Kendi gücünüze güvenin, her alanda örgütlülüğünüzü büyütün” sözlerinin her zaman için geçerli olduğunu belirtti.  Kadın Direnişini selamlanarak kültür komisyonu üyesi Mehmet Rênas’ın şarkılarıyla son buldu.