Rojava’ya saldırılar Bern’de protesto edildi

Türk devletinin Rojava’da gerçekleştirdiği katliamlar başkent Bern’de protesto edilirken, yarın İsviçre’nin 7 merkezinde yapılacak eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı.

İşgalci Türk devletinin Qamişlo Kantonu Eşbaşkanları Yusra Derwêş, yardımcısı Leyman Şiwêş ile Firat Tûma’yı katletmesi ve Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları İsviçre’nin Bern kentinde protesto edildi.

Bahnhofplatz’da bir araya gelen Kürtler ve dostları, Türk devletinin katlettiği şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Ardından Bern Şehit Atakan Mahir Meclis Sözcüsü Burhan Karakoç söz alarak, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını vurguladı. Karakoç; “Türk devletinin katliamlarının yüz yıllık bir geçmişi var. Katliamların önü ancak mücadele ve direnişimizle alınabilir. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Biz bunun mücadelesini veriyoruz, vereceğiz” diye konuştu.

Demokratik Alevi Federasyonu Eşbaşkanı Demir Çelik ise Lozan’ın 100. yılına vurgu yaparak, şunları belirtti: “Türk devleti yanına aldığı diğer katliamcı zihniyet sahibi devletlerle birlikte Kürt halkı üzerindeki baskı, zulüm ve katliamlarını gün geçtikçe arttırıyor. Bugün şehit düşen yoldaşlarımız, Kürt halkının direniş ruhudur. Bu direniş ruhunu ortadan kaldırmak istiyorlar ancak asla başarıya ulaşamayacaklar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki baskı ve tecrit yoğunlaştıkça bunun etkisini Kurdistan’a yöneltiyorlar.”

YARIN 7 MERKEZDE EYLEM PLANI
Çelik’in konuşması ardından Rojava Komitesi aktivisti tarafından Almanca basın metni okundu.
Eylem, “Bijî berxwedana Rojava”, “Şehîd namirin” sloganları ile sona ererken, tüm Kürt halkı ve dostlarına İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) öncülüğünde yarın (21 Haziran Çarşamba) 7 merkezde düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yapıldı.

WINTHERTHUR

Bahnhofplatz

Saat: 19.00

CENEVRE

Rue Pécolat 1 (postane önü)

Saat: 19.30

BASEL
Bahnhofplatz

Saat: 18.00

LOZAN

Gar a Lausanne

Saat: 19.30

SOLOTHURN

Bahnhofplatz

Saat: 19.00

LUZERN

Bahnhofplatz

Saat: 19.00

ZÜRİH

Türk konsolosluğu önü

Saat: 15.00