Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Rojava’ya saldırılara yoğun tepkiler

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarına yoğun tepkiler var.

Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA), Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP) ve Mücadele Birliği Platformu ayrı açıklamalarla saldırılara sert tepki gösterdi.

FEDA ORTAK HAREKET ETMEYE ÇAĞIRDI

FEDA yazılı açıklamasında “Irkçı, inkârcı, katliamcı faşist AKP- MHP iktidari 19 Kasım gecesi savaş uçaklarıyla Rojava ve Başûr Kürdistan’ı bombaladı. Aynı saatlerde onlarca noktaya eşgüdümlü yapılan bu saldırı sonucu onlarca insan şehit düşmüş, yüzlercesi yararlanmış, stratejik öneme sahip yerler yakılıp yıkılmıştır” dedi.

Açıklamada, “NATO, ABD ve Rusya’dan aldığı onayla sivil, asker gözetmeksizin halkımızın canına, malına ve yaşam alanlarına dönük bu vahşi ve insanlık dışı saldırıyı kabul etmiyoruz. İnancımızı, kimliğimizi ve varlık değerlerimizi hedef alan nahak zihniyetin saldırı ve işgal hareketleri devam edeceğe benziyor. Yüzyıldır başta biz Aleviler olmak üzere, farklı olana dönük saldırı ve katliamlarla heba edilen değerlerimizin hesabını vereceğine, savaşta ve katliamda ısrar eden bu zihniyet bugünde fiziki ve kültürel soykırımla geleceğimizi karartmaya çalışıyor. Alevileri, Kürtleri siyasal ve kültürel soykırımdan geçirmek isteyen bu inkârcı nahak zihniyete karşı çok daha duyarlı olmamız gereken bu süreçte farklılıklarımızı değil, asgari ortak noktalarımızı öne çıkarmalı, birlikte bu soykırımcı zihniyete karşı durmalıyız” ifadeleri kullanıldı.

FEDA, “Yol bir sürek binbir’ düsturu gereğince tüm Alevi sürekleri olarak üst çatı örgütlenmesi ile bu karanlık ve faşist zihniyete karşı tek ses olmalıyız. Yarın geç olmadan her zamandan daha çok dayanışmalı, ortak hareket etmeliyiz” çağrısında bulundu.

MÖP SALDIRILARI KINADI

Saldırıları şiddetle kınayan MÖP, Osmanlı’dan bu yana komplocu devlet geçmişine dikkat çekerek işlenen katliamları hatırlattı. MÖP, uluslararası sessizliğe de tepki göstererek şunları ifade etti:

“Bu sessizlikten moral alan Türk devleti, Taksimde MİT eliyle bir eylem yaptırıp, bu eylemi Kuzey Suriye Demokratik Sistemine ‘yalan propagandalarla mal ederek’ başta Kobanê olmak üzere birçok merkeze saldırdı, can kaybı ve onlarca yaralı insan var. MÖP olarak; Halklarımıza yönelik bu saldırıyı, Gerillaya karşı Kimyasal saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz! Dünya Kamuoyunu, bu saldırılara karşı durmasına çağrıda bulunuyoruz.”

MÜCADELE BİRLİĞİ PLATFORMU: ASIL HEDEF ROJAVA DEVRİMİ

Mücadele Birliği Platformu da saldırıların asıl hedefinin Rojava devrimi olduğuna vurgu yaptı.

Platform, şunları ifade etti: “Saldırının asıl hedefi Rojava devrimidir, onunla birlikte Türk ve Kürt emekçi halklarının devrimci mücadelesidir. Bugün Kürt halkına saldıranlar işçileri sömürenler, Alevileri katliamla tehdit edenler, gençleri geleceksizleştirenler aynı güçlerdir. Bugün halklar arasına nefret, kin, düşmanlık ekmeye çalışanların bu yalanlarına inanmayalım!

Faşizmin yaratmaya çalıştığı algı operasyonuna, şovenist histeriye kapılmamak tam aksine, halklar arasına düşmanlık eken, savaşları başlatan, işgaller düzenleyen, işçilerin en sıradan taleplerini bile gazla, copla bastıran, bizleri yoksulluğa mahkum edenlerin düzenine karşı Kürt halkıyla dayanışmayı, sokaktaki pratik eylem birliğini büyütelim!”