Rojhilat şehitleri Brüksel'de anıldı

Dilêr Rozgerd şahsında Rojhilat şehitlerinin anıldığı etkinlikte, Kurdistan'ın farklı parçalarından gelip Kurdistan'ın özgürlüğü için bedenlerini siper eden şehitlerin, Kürt halkının birliğini oluşturduğunun nişanesi olduğu belirtildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de Dilêr Rozgerd şahsında Rojhilatê Kurdistanê şehitleri, Şehit Aileleri Kurumu öncülüğünde yapılan bir etkinlikle anıldı. 

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşundan sonra Siyasetçi Mihemed Pênciwînî, Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kurdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK) Eşbaşkanı Siyamend Muînî, Kürt Kadın Hareketi ve Şehit Aileleri Kurumu'ndan birer temsilci, şehitlerin yaşamı ve mücadelesi üzerine konuşmalar gerçekleştirdi. "Şehitlerimizin her birinin Kurdistan'ın farklı parçalarından gelip Kurdistan'ın özgürlüğü için bedenlerini siper ettiğini, şehadetleriyle hem topluma örnek teşkil ettiklerini hem de direnişin sembolü haline geldiklerini görüyor. Bu arkadaşların şehadet gerçekliği, Kürt halkının birliğini oluşturduğunun nişanesidir" şeklinde konuşmalar yapan temsilciler, Kurdistan'ın dört parçaya bölündüğü Lozan Antlaşması'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla, 22 Temmuz günü İsviçre'nin Lozan kentinde gerçekleştirilecek kitlesel yürüyüşe güçlü katılım çağrısında bulundu. 

Konuşmalar ardından şehit ailelerinin çocukları için yazdığı şiirler okundu. Anma, "Şehîd namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganlarının atılması ardından sona erdi.