Roma’da Dino Frisullo için büyük anma etkinliği

Dino Frisullo'nun 20. ölüm yılı dolayısıyla Roma’da büyük bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Roma büyükşehir belediyesinde düzenlenen tören ve anma etkinliğine 300'den fazla kişi katıldı.

Senza Confine, Kürt Komitesi, Rete Kurdistan ve dost komiteler öncülüğünde yapılan etkinliğe Dino Frisullo'nun arkadaşları, Roma belediyesi politikadan sorumlu daire başkanı, Riace eski belediye başkanı Mimmo Lucano, Pakistan, Bangladeş ve Filistin komiteleri temsilcileri katıldılar.

Oturumu yöneten Senza Confine Başkanı Simonetta Crisci, Dino'nun yaşamını ve yaptığı çalışmaları anlattıktan sonra birçok kişi söz alarak konuşmalar yaptı.

Alessia Montanari, eski senatör ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Komitesi sözcüsü Giovanni Rosso Spena, Kürt mücadelesi için ve Abdullah Öcalan’ın İtalya'ya gelişinde meydanlarda kitlelerle birlikte üstlendiği rolü anlattı.

Kürt Komitesi adına yapılan bir konuşmada Dino Frisullo'nun 1997'de Musa Anter Barış Treni için yaptığı çalışmalar anlatıldı.

Ayrıca 1998 Amed Newrozu'nda Dino Frisullo’nun tutuklanma süreçleri anlatılarak, Kürt hareketi açısından unutulmaz bir yere sahip olduğu vurgulandı.

Göçmenlere yaptıkları yardımlardan dolayı Riace belediye başkanı ve iki balıkçıya Dino Frisullo adına birer ödül verildi.

Daha sonra Dino Frisullo anısına hazırlanan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Etkinlikte, Frisullo’nun hayatı üzerine yazılan bir kitabın tanıtımı da yapıldı.