Rusya’da KDP politikaları protesto edildi

Moskova’da yaşayan Kürtler ve dostları, KDP’nin Medya Savunma Alanları’na karşı Türk devleti ile birlikte yürüttüğü politikaları protesto etti.

Rusya’nın başkenti Moskova’da yaşayan Kürtler, KDP’nin Başûre Kurdistan’da faşist Türk devletiyle bir olup HPG'nin bulunduğu Medya Savunma Alanları'na karşı yaptığı saldırıları Mala Kurda’da yaptıkları bir açıklama ile kınandı. Moskova Kürt Meclisi, Moskova Kürt Kadınları Organizasyonu ve Uluslararası Kürt Kurumları Birliği temsilcilerinin katıldığı açıklamada, KDP’nin son dönemde uyguladığı politikalar eleştirildi.

Rusya'daki Kürt kurumları adına konuşan Moskova Kürt Meclisi Eşbaşkanı Rafike Kamil, “Kürt Özgürlük Hareketi’nin mücadele amacı Kürdistan’ın bir parçası veya bir bölgesi değil, tüm Kürdistan topraklarının özgürlüğüdür. Bunun içinde son 40 yıl içerisinde Kürt halkının düşmanlarına karşı mücadele veriyor” dedi. Daha önceki dönemlerde de Başûre Kurdistan’daki bazı siyasi güçlerin ve aşiretlerin Kürt halkının düşmanlarıyla birlik olup Kürt kanını döktüğünü hatırlatarak Kamil, bu ihanet çizgisinin tekrardan yenilemek istediğine dikkat çekti.

‘İHANETE KARŞI DURMAYA ÇAĞIRIYOR’

Kürt Halkı Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin Kürdistan’ın dört parçasını birleştirdiğini söyleyen Kamil, PKK’nın yürüttüğü mücadelenin Kürdistan'ın her dört parçasında işgalcilere karşı olduğunu ifade etti. Kamil sözlerini şöyle sürdürdü: “Rusya’da yaşayan Kürtler olarak en çokta Başûre Kürdistan'da yaşayan Kürtlere çağrıda bulunuyoruz. Peşmergenin Türk faşist devletinin bu kirli plan ve projelerine karşı koymalarını istiyoruz. Kürdistan’ın herhangi bir gücüne karşı yapılan darbenin tüm Kürdistan’a zarar vereceğini tüm Kürtlerin bilmesi gerekiyor. Kürdistan'da ve dünyanın her tarafında yaşayan Kürtleri bu ihanet politikalarına karşı çıkma çağrısında bulunuyoruz.”