Rusya'da kimyasal silah saldırıları protesto edildi

Rusya'daki Kürtler, Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını protesto etti, "Gerilla direnişini sahiplenelim" mesajını verdi.

Rusya'nın Saratov bölgesinin Yerşov ilçesinde yaşayan Kürtler, işgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırılarını protesto etti.

 Eylemde Yerşov Halk Meclisi adına konuşan eşbaşkanlar Mîrzaalî Yusubov ve Gulîzar Yusubova, inkâr ve imha politikasına karşı özgürlük gerillasının büyük bir direniş sergilediğini ve yenilgiye uğrayan Türk devletinin kimyasal silah kullanıldığını ifade etti. Eşbaşkanlar, uluslararası sessizliğe de tepki gösterdi.

'HER YERDE AYAĞA KALKALIM, GERİLLAYA SAHİP ÇIKALIM'

Meclis üyesi Sultan Baki ise Kürt halkının büyük fedakârlıklar sayesinde bugünlere geldiğini ve şehitlerin yolunda mücadelelerini büyüteceklerini söyledi.

Baki, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkına ve özgürlük savaşçılarına karşı yürütülen uluslararası komplo daha kapsamlı bir biçimde devam ediyor. Kürtlerin oldukları tüm alanlarda ayağa kalkarak gerillalarına sahip çıkması ve kimyasal silah kullanımına karşı harekete geçmesi gerekiyor" dedi.