Rusya’daki Kürtler: Abdullah Öcalan için her yerde harekete geçilmeli

Rusya’da yaşayan Kürtler, İmralı tecridine karşı bir araya geldi, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumu için kaygılıyız” diyerek, her yerde harekete geçmeye çağırdı.

Rusya’da yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etti. 

Rusya ve BDT’de yaşayan Kürtleri temsil eden Uluslararası Kürt  Toplumsal Kurumları Birliği adına açıklamayı Moskova Kürtleri Meclisi Eşbaşkanı Rafiki Kamıl yaptı. Kamıl, Kürt halkının düşmanlarının amacının, Kürt Halkını Önderliksiz yaşamaya alıştırmak olduğuna dikkat çekerek, Kürtlerin buna karşı mücadele etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Kamıl, Abdullah Öcalan'ın hayatını, gücünü ve tüm çabasını Kurdistan ve Kürt Halkının özgürlüğüne adadığını ve Kürt halkının düşmanlarının tüm çabalarına rağmen mücadelesinden vazgeçmediğini ifade etti. Son dönemde Kürt Halk Önderine tehdit mektuplarının yazıldığına dair bilgilerin olduğuna değinen Kamıl, bu bilgilerin Kurdistan ve dünyada yaşayan tüm Kürtler için kaygı verici olduğuna dikkat çekerek, Kürtlerin bulundukları tüm alanlarda harekete geçmelerini ve mücadelelerini yükseltmeleri gerektiğini vurguladı. 

Kamıl, tüm Kürt ve ilerici insanların tecride karşı mücadele etmesini istedi, “Kürt Halk Önderi özgür olmadan Kurdistan halkı da özgür olamaz” dedi.