Rusya’dan 9 Ekim protestosu

Rusya'da yaşayan Kürtler, 9 Ekim Komplosu'nu ve İmralı tecridini protesto etti.

Rusya’nın Saratov bölgesine bağlı Yerşov ilçesinde yaşayan Kürtler, Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelerek 9 Ekim Komplosunu kınadı.

Kürdistan ve dünyanın her yerinde yaşayan Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uluslararası komplonun yıl dönümünde protesto eylemleri düzenliyor. Rusya’da eylemlerin yapıldığı bir yer de Saratov bölgesi oldu.

'HAMLE EN BÜYÜK ADIM'

Yerşov Kürt Kültür Merkezinin önünde toplanan Kürtler adına konuşma yapan Yerşov Halk Meclisi Eşbaşkanı Mirza Ali Yusubov ve Meclis Üyesi Mustafa Baki, Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecridin kabul edilemez olduğunu ve faşist Türk devletinin inkar ve imha politikasına karşı mücadelelerini daha da yükselteceklerini ifade ettiler. Konuşmacılar, KCK'nin başlattığı 'Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesinin bu komploya karşı en büyük adım olduğu ve Kürdistan ve dünyanın her yerinde yaşayan Kürtler olarak bu hamle çerçevesinde mücadelelerini daha da yükselterek devam edeceklerini belirtti.

Konuşmacılar, kapitalist sistemin Kürdistan ve Kürtlere karşı bir konsept yürürlüğe koyduğunu ve bu konseptin uygulamasını ise NATO'nun Ortadoğu’daki temsilcisi olan faşist Türk devletine verildiği dile getirildi. Uluslararası komplocu güçlerin Kürt Halk Önderi'nin yegane çözüm gücü olduğunu ve Ortadoğu sorunlarına çözüm önerilerini sunduğunu bildikleri için buna engel olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Eylemde, dünyanın tüm ilerici güçlerini ve halklarını faşist Türk devletinin uygulamalarına karşı ses çıkarmaya çağırdı.