Saabrücken’de Türkiye ve Almanya protesto edildi

Almanya’nın Saarbrücken şehrinde Türkiye’nin kimyasal saldırıları ve Almanya’nın Kürtlere yönelik baskı politikaları protesto edildi.

Geçtiğimiz gün dernek ve bazı Kürt yurtseverlerinin evlerinin basıldığı Saarbrücken’de dün akşam saatlerinde büyük bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Saarland Demokratik Toplum Merkezi, Alman kurumları, Seebrücke Saar, Antifa, Alman Komünist Partisi (DKP), Links Jugend, Antifasicht schulerinen Kolektiv, ve Conekt Saar çağrısıyla bir araya gelen çok sayıda Kürt ve Alman dostları Saarland Kürt toplumu merkezi önünde toplandı. 1 dakikalık saygı duruşu ardında başlayan yürüyüş Saarbrücken merkezinin en işlek caddelerinde gerçekleşti. Yürüyüş boyunca Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal saldırı ve alman devletinin Kürtlere yönelik kriminilizaasyon politikasının anlatıldığı bildiriler dağıtıldı. Eylemde “PKK halktır halk burada”, “Biji Berxwedana Gerilla”, ”PKK nerede, PKK burada” sloganları atıldı.

Eylemciler yürüyüşün ardından Marx Ophils meydana gelerek burada bir miting gerçekleştirdi.

Mitingde Saarland Kürt toplumu merkezi adına yapılan açıklamada 1978 yılından bu yana faaliyet gösteren derneğin Türk devletinin gönlünü hoş tutmak ve Kürtleri korkutmak için basıldığı ifade edilirken bunun Kürtleri yıldıramayacağı belirtildi.

Alman kurumları da Kürt halkı ile dayanışmalarını ifade etti.

Eylemciler Türk devletinin kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği katliamı da kınadı.