Saarland eyaletinde Dirilişin 44'ncü yıl dönümü kutlandı

Almanya’nın Saarland eyaletinde Dirilişin 44'ncü yıl dönümü kutlandı. Yüzlerce kişinin katıldığı etkinlikte Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na ve Rojava'ya yönelik saldırılarına da tepki gösterildi.

Almanya’nın Saarland eyaletinde Dirilişin 44'ncü yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Saarbrücken'de gerçekleştirilen kutlamanın yapıldığı salona PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehit düşen gerillaların posterlerinin asılırken, etkinliğe yüzlerce Kürdistanlı katıldı. 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinliğe katılan siyasetçi Tuğba Hezer kısa bir konuşma yaptı.

Kürt halkının ölüm uykusunda olduğu bir dönemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan öncülüğünde bir kaç kişi ile kurulan PKK’nin mücadelesinin bugün bütün dünyada karşılık bulduğunu ve milyonlarca insanı kucaklayan bir hareket haline geldiğini belirten Hezer, "44 yıllık süre zarfında çok ağır bedeller ödendi. Kürtlerin özgür bir yaşam kurmaları için Kürt gençleri gözünü kırpmadan bu uğurda canlarını verdiler. Bir avuç genç ile başlayan mücadele bugün dünyanın dört bir tarafından “Jin Jiyan Azadi” sloganı ile hayat bulmuştur. 44 yıllık mücadele süreci bize gösterdi ki biz kazanacağız onlar kaybedecektir. Çünkü biz aydınlığı temsil ediyoruz onlar ise karanlığı ve aydınlık karanlığı yenecektir" dedi.

Etkinlikte MLKP Saarland adına bir mesaj okundu. Mesajda, "44 yıllık mücadele gösterdi ki PKK bu mücadelede başarılı olacaktır. PKK 44 yıllık pratiği ve Ortadoğu için geliştirdiği projeyle barışın yegane anahtarı olduğunu göstermiştir" denildi.

Etkinlikte Türk devletinin Güney Kürdistan ve Kuzey-Doğu Suriye Özerk bölgesine yaptığı hava saldırılarına da tepki gösterildi. Sık sık , "Terörist Türkiye", "Bijî berxwedana gerilla", "Bijî berxwedan’a Rojava", "Bijî YPG-YPJ" sloganlarının atıldığı etkinlikte Sîpan Xelat, Seher Stran, Koma Newda ve Koma Hezex, sahne alırken, Koma Hêvî tiyatro grubu da tiyatro gösterimi sundu. Etkinliğin sonunda 44 yıllık PKK mücadelesini anlatan sinevizyon gösterimi de gerçekleştirildi.