Saldırıya uğrayan Gazeteci Aygül ile dayanışma mesajı

Saldırıya uğrayan Gazeteci Aygül için dayanışmasını ifade eden Kurdistan Gazeteciler Derneği, gazetecilerin özgürce haber yapabilmeleri, ifade özgürlüğünün güvence altına alınması ve güvenliklerinin sağlanması için Türk yetkilileri göreve çağırdı.

Gazeteci Sinan Aygül’ün Bedlîs’in Tetwan ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani’nin silahlı korumalarınca saldırıya uğramasına bir tepki de Kurdistan Gazeteciler Derneği’nden geldi. Derneğin yazılı açıklamasında, Aygül'e yapılan saldırının Türkiye’de gazetecilik mesleğinin maruz kaldığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdiği belirtildi. Açıklamada, Kürdistan Gazeteciler Derneği olarak, bu olayı şiddetle kınıyor ve Türkiye'deki basın özgürlüğü ve gazetecilerin güvenliği konularında derin endişelerimizi paylaşıyoruz” denildi.

 

Derneğin,  Türkiye'de gazetecilik mesleğini icra eden tüm meslektaşlarına destek ve dayanışma mesajı vermek istediği belirtilen açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı:  “Kürdistan Gazeteciler Derneği olarak, gazetecilere yönelik şiddet eylemlerinin, Türkiye'de basın özgürlüğü ve demokratik değerler açısından kabul edilemez olduğunu vurguluyoruz. Gazetecilerin özgürce haber yapabilmeleri, ifade özgürlüğünün güvence altına alınması ve güvenliklerinin sağlanması için Türk yetkilileri göreve çağırıyoruz. Türkiye'nin, gazetecilerin mesleğini özgürce icra edebildiği, ifade özgürlüğünün güçlü bir şekilde desteklendiği ve demokratik değerlerin en üst düzeyde yaşandığı bir ülke olması için gerekli adımların atılmasını talep ediyoruz.

Gazetecilere yönelik saldırılar ve baskılar sona ermeli, basın özgürlüğü güçlendirilmeli ve gazetecilik mesleğinin icra edildiği ortamlarda güvenli bir ortam sağlanmalıdır.”