GÖRÜNTÜLÜ

Sheffield ve Liverpool’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ etkinlikleri

Britanya’nın Sheffield ve Liverpool kentlerinde küresel olarak süren ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ hamlesi kapsamında etkinlikler düzenlendi.

Sheffield’de Abdullah Öcalan’a Özgürlük Hamlesi Komitesi tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamını konu alan ve İskoç Yazar Sean Michael Wilson tarafından yazılıp hazırlanan "Özgürlük kazanacak-Çizgilerle Abdullah Öcalan’ın hayatı" adlı çizgi romanın tanıtım toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya sendikacı ve enternasyonalistlerin yanı sıra, çok sayıda kişi katıldı. Tanıtım etkinliğine konuşmacı olarak ‘Özgürlük kazanacak’ kitabının proje editörü Uluslararası Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nden Reimar Heider katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasın da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesinin Kürt halkının dostları tarafından başlatıldığına dikkat çekilerek, “Bizler dostlarımız tarafından başlatılan bu hamleye Önder Apo’yu özgürleştirene kadar mücadeleyi zirveleştirerek yanıt vereceğiz” denildi.

 ‘Özgürlük kazanacak’ çizgi romanın proje editörü Reimer Heider ise, kitabın oluşum süreci hakkında bilgi vererek, Abdullah Öcalan’ın yaşamının yeni kuşaklar açısından daha iyi öğrenilmesi açısından kitabın önemine dikkat çekti. Dış kamuoyuna Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü ve mutlak tecridi anlatmanın önemine değinen Heider, “Abdullah Öcalan’ı özel yapan nedir ve gerçek dünyada nasıl bayat buluyor sorularına cevap olmak istedik. Avrupa devletlerinin komploculuğunu ve Türk devleti ile işbirliğini teşhir etme çalışması oldu. Abdullah Öcalan’ın esaretinden sadece TC değil Avrupa devletleri de sorumludur” dedi. Heider, bu açıdan yapılan her çalışmanın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü amaçlamakta olduğu kadar bu devletlerin teşhir edilmesi anlamına geldiğini ifade etti.

LIVERPOOL

Hamle kapsamında Liverpool Kürt Toplum Merkezi’nde kentin en işlek caddelerinde ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ standları kurdu. ‘Abdullah Öcalan’a özgürlüğünün öneminin anlatıldığı standlarda, ‘Demokratik Konfederalizm’ kitapları ile broşürler yer aldı.

Ana caddelerde broşürlerin dağıtıldığı etkinlikte, hamle broşürleri ile Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün önemi anlatıldı. Megafonlardan Abdullah Öcalan için söylenen şarkıların yankılandığı etkinlikte, Kürtler sloganlar eşliğinde halaya durdu. Sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Freedom for Öcalan”, “Dün Mandela bugün Öcalan” şeklinde sloganlar atılırken, çevredekiler alkışlarla tempo tuttu.