Sidney’de Kürtler kimyasal saldırıları protesto etti

Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal saldırıları Avustralya’nın Sidney kentinde yaşayan Kürtler ve dostları tarafından protesto edildi.

Sidney Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından organize edilen eylem, Town Hall meydanında gerçekleşti.

Eylemde bir konuşma yapan DKTM Eşbaşkanı Gülê Ros, Avrupa ve Avustralya hükümetleri ile Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) sessizliğini kınadı.

Ros, Türk devletinin bu sessizlikten yararlanarak kimyasal silahlarla toplu katliamlar yapmaya devam edeceği uyarısında bulundu.

“Yaşananlar karşısında insanlık adeta göz göre göre yok ediliyor” diyen Ros, vicdan sahibi herkesi göreve çağırdı.

DKTM Eşbaşkanı İsmet Taştan ise Güney Kürdistan’da özellikle KDP’nin Türk devleti ile suç ortaklığına tepki göstererek, Güney Kürdistanlı tüm partileri “etkili tavır” almaya çağırdı.

Taştan, gerilla direnişi karşısında çaresiz kalan Türk devletinin “barbarlıkta sınır tanımadığını” belirterek, mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Green Left Zeekly gazetesinin yazarı Peter Boyle, Avustralya, ABD ve Avrupa hükümetlerine çağrıda bulunarak “Türk devleti insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları işliyor. Egemen güçler görmezlikten geliyor” dedi. Kimyasal silahların kullanılmasını uluslararası bir sorun olduğuna dikkat çeken Boyle, OPCW’yi Türk devletinin işlediği suçları soruşturmaya çağırdı.