Sinan Dersim Atina’da anıldı

HBDH Yürütme Komitesi üyesi Sinan Dersim, şehadetinin 2’nci yılında birçok örgüt ve parti temsilcisinin katılımıyla anıldı.

27 Ekim 2020’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Yürütme Komitesi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı), ikinci yıl dönümünde Atina’da anıldı. 

Yunanistan Eylem Birliği, MLKP, MKP, DKP BÖG, TKPLM TİKO örgütleri tarafından Atina Kürt Kültür Derneği’nde düzenlenen anma, devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Yunanistan Eylem Birliği adına söz alan temsilciler şunları belirtti: “HBDH, Sinan Dersim’in emeği, çabası, iradesi ve kararlılığı ile bugünlere geldi. Bugünden sonra da yol güzergahımız, onun belirttiği savaş çizgisinden bir an bile sapmadan özgürlüğe yürümektir. Halkların işçi sınıfının, kadınların, Kürt halkının, Alevilerin ve diğer tüm ezilenlerin faşizme karşı kurtuluş umudu olan birleşik devrimin mücadele pratiği, ölümsüzlerimizin pratikleridir. Sinan yoldaş, HBDH kurulduğu andan itibaren merkezi düzeyde aldığı sorumluluklarını, yarının daha büyük savaşları için en büyük emek ile yerine getirdi. Sinan yoldaşın hesabını her eylemimizle durmadan sormaya devam edeceğiz.”

Anma, sözkonusu parti ve hareketlerin okunan mesajlarının ardından "Şehîd namirin” ve Bijî Serok Apo" sloganlarıyla son buldu.