Sırbistan’da tutuklu Ecevit Piroğlu için Paris’te eylem

Türkiye’nin talebi üzerine Sırbistan’da bir buçuk yıldır tutuklu olan Ecevit Piroğlu'nun özgürlüğüne kavuşması için Türkiyeli ve Kürdistanlı demokratik kitle örgütlerinin çağrısıyla Fransa’nın başkenti Paris’te bir eylem düzenlendi.

Eylem Paris’teki ünlü République Meydanı’nda düzenlendi. AVEG-KON’a bağlı ACTIT ile CDK-F ve ADHK üyelerinin katıldığı eylemde, kurumlar adına ortak bir açıklama yapıldı.

Açıklamada, Ecevit Piroğlu'nun Türkiye’nin iade talebi üzerine yaklaşık 1,5 yılı aşkın bir süredir Sırbistan devleti tarafından hapishanede tutulduğu belirtildi.

Üst mahkemenin defalarca tahliye yönünde verdiği kararlara rağmen, Sırbistan ve Türk devleti arasında süren kirli pazarlıklardan dolayı Piroğlu'nun serbest bırakılmayarak, tutukluluk halinin devam ettirildiği ifade edildi.

Açıklamada Türk devletinin Piroğlu’na karşı gerçek dışı iddialarla hazırladığı dosyada esas olarak DAİŞ'e karşı mücadelenin ve Rojava devriminin hedeflediğine vurgu yapıldı.

Eylemciler, Piroğlu'nun özgürlüğü elde edilinceye kadar mücadeleye devam edeceklerini belirterek, Sırbistan devletini hem kendi hem de uluslararası hukuka uymaya çağırdı.