Solothurn’da şehitler anıldı

Temmuz ayında şehit düşen Ali Haydar Dersim ve Karker İsyan Solothurn'da anıldı.

Medya Savunma Alanları'nda Temmuz ayında şehit düşen HPG Komutanı Bilal Karakuş (Ali Haydar Dersim) ile HPG gerillası Orhan Kunur (Karker İsyan) İsviçre'nin Solothurn kentinde düzenlenen etkinlikle anıldı.

İsviçre Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde düzenlenen anmaya Karker İsyan'ın yakınları ile çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Ali Haydar Dersim ve Karker İsyan şahsında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nde şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra KOMAW adına Metin Mintaş söz alarak şehitleri andı. İşgal ve soykırım politikaları kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve Kurdistan topraklarına saldırıların devam ettiğini belirten Mintaş, “Kürt halkı 21 aya yakın süredir Önderliğinden haber alamamaktadır. Önderliğimizin güvenliği ve yaşamı bizim için kırmızı çizgidir. Dem dema azadiyê ye hamlesiyle Önderliğimizi ve Kürdistan'ı özgürleştirme mücadelesine bulunduğumuz her yerde sahip çıkmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Karker İsyan'ın yakınlarının da söz alarak birer konuşma yaptığı anmada, şehitlerin mücadele yaşamlarından kesitlerin aktarıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anma “Şehîd Namirin” sloganlarıyla sonlandırıldı.