Soykırım saldırıları Avrupa kentlerinde protesto ediliyor-YENİLENDİ-II

Başkentler başta olmak üzere Avrupa kentlerinde yapılan protestolarda, Türk devletinin saldırıları kadar sessizlikleri ve verdikleri silah desteğiyle saldırılara ortaklık eden uluslararası devlet ve kurumlar protesto edildi.

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları Kıbrıs, Hollanda, Yunanistan, İtalya başkentleri başta olmak üzere Avrupa'nın birçok merkezinde protesto edildi.

MÜNİH

Türk devletinin Rojava’ya yönelik hava bombardımanını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Münih kentinde bir yürüyüş düzenlendi.

Odeonsplatz’da bir araya gelen Kurdistanlılar ve Alman dostları, YPG ve YPJ flamalarını taşıdı, Almanca bildiriler okudu. Rojava halkına ve devrime sahip çıkma çağrısı yapan kitle, saldırılar durdurulana kadar kesintisiz eylem çağrısı yaptı. Yoğun katılımın olduğu eylemde sık sık “Bijî Berxwedana Rojava”, “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları atıldı.

Odeonsplatz’da başlayan yürüyüş ABD Konsolosluğu ve Bavyera Başbakanlığı önünden geçerek tekrar aynı yerde son buldu.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler işgal saldırılarına karşı kesintisiz eylemde.

Gençler Alman devletinin koymuş olduğu keyfi yasaklara rağmen ellerinde PKK, YPG ve YPJ bayrakları ile Stuttgart sokaklarında direniş sloganlarını haykırmaya devam etti.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî Berxwedana Gerîla” “PKK” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı.

“Werin Cenga Azadiyê” hamlesi kapsamında sürekli alanlarda olacaklarını vurgulayan gençler, eylemlerine ilişkin yaptıkları açıklamada, faşizmden hesap sormanın vaktinin tam da şu an olduğunu vurguladı.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentindeki Kurdistanlılar ve Alman dostları, halkın kalabalık olduğu alışveriş merkezleri önünde toplanarak, Rojava ve  Medya Savunma Alanları’na yönelik soykırım saldırılarını protesto etti. Angoulemeplatz’da başlayan yürüyüş belediye önünden dönerek tekrar aynı yerde son buldu.

BREMEN

Türk devletinin Rojava'ya işgal saldırılarının başladığı günden bu yana alanları terk etmeyen Almanya’nın Bremen kentinde yaşayan Kürtler, Alman gençlik grupları ve Kürt dostları, bugün akşam saatlerinde yaptıkları miting ile de protestolarını sürdürdü.

Sevê Kadın Meclisi öncülüğünde Merkez Tren İstasyonu önünde düzenlenen eyleme Rojava ile Dayanışma Grubu ve enternasyonalist gençlik örgütleri de katılarak destek verdi.

Yapılan açıklamada Alman kamuoyunun Türk devletinin soykırım saldırılarına sessiz kalmamasını istedi. Açıklamada ayrıca “Jin Jiyan Azadî” sloganıyla nasıl ki İran ve Rojhilat  Kurdistanı’nda kadın direnişiyle dayanışma içinde olunduysa aynı biçimde Rojava’daki kadın direnişini de sahiplenerek  dayanışma içinde olun, çağrısı yapıldı.

VİYANA       

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kurdistan ve enternasyonalist kesimler, Türk devletinin Rojava’ya yönelik barbar saldırılarını sokaklara akın ederek kınadı. Avusturyalıların en yoğun olduğu merkez olan Neubaugasse’de buluşan halk, Heldenplatz’a kadar yürüdü.

HAMBURG

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik hava bombardımanını protesto etmek amacıyla Almanya’nın Hamburg kentinde bir yürüyüş düzenlendi. Hamburg’dan Rojava’ya Faşizme Karşı Birleşik Mücadele İnisiyatifi tarafından yapılan yürüyüş, kentin en işlek semti olarak bilinen Jungferstieg’de başladı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen mitingde konuşan kadın hakları aktivisti Alman yazar Anja Flach, hava bombardımanının devam ettiğini belirterek saldırılarda birçok sivil insanın yanı sıra çocukların da katledildiğini söyledi. Erdogan rejiminin NATO ve Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya’nın da bilgisi dahilinde bu saldırıları yaptığına işaret eden Flach, bedeli ne olursa olsun Kürt halkının ve dostlarının mücadelelerinden asla taviz vermeyeceğini söyledi. Yürüyüşe katılan yüzlerce kişi sık sık, “PKK Halktır Halk Burada”, “Yaşasın Rojava Direnişi”, “Jin Jiyan Azadî”, “Kurdistan, Kurdistan Goristana Faşîstan” sloganları attı.

Yürüyüş korteji Damtor cezaevinin önünde geçerken de yüzlerce insan hep beraber “Politik Tutsaklara Özgürlük” sloganı attı.

Alman polisi YPG ve YPJ bayraklarının yasaklı olduğu gerekçesiyle açtırmayınca yürüyüşe katılanlar buna tepki göstererek, aynı anda yüzlerce bayrak açtı.

Yürüyüş ,Sternschanze semtinde slogan ve devrimci marşlarla son buldu.

ULM

Sömürgeci Türk devletinin Rojava ve  Kurdistan’ın diğer bölgelerine yaptığı saldırılar Almanya’nın Ulm kentinde de protesto edildi.

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) Ulm bileşenlerince şehir merkezinde gerçekleşen protestoda çok sayıda YPG bayrağı da açılarak, hain saldırı kınandı, dayanışma kararlılığı sergilendi. Yapılan konuşmalarda, “İstiklal Caddesinde bombayı patlatan da, gece boyunca uçaklarla  Kurdistan topraklarını bombalayanlar da aynı devlettir. Aynı devlet ve DAİŞ’li ortaklarıdır” denirken, ağırlıklı olarak Almanca sloganlar atıldı. Eylemde “Türkische Armee raus aus  Kurdistan” ve “Defend  Kurdistan” pankartları açıldı.

MARSİLYA

Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırılarına karşı Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F), Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger’in (TCŞ) eylemleri aralıksız sürüyor.

Bugün de saat 16.00’da Avrupa Parlamentosu Bölge Temsilciliği önünde bir araya gelen Kurdistanlılar, parlamento yetkililerine bir dosya sundu.
Yaklaşık iki saat süren eylemde bildiriler dağıtıldı. “Bijî Berxwedana QSD”, “Bijî Berxwedana PKK” ve “Biji Berxwedana Gerîla” sloganları atıldı.
Marsilya eylem tertip komitesi hafta içi her gün eylemlerin olacağını, bugünlerde herkesin eylemlilikleri sahiplenmesi çağrısında bulundu.
Marsilya’da halk, yine Fransız kurumların öncülüğünde Valilik ve Avrupa Parlamentosu Temsilciliğine dosyalar sunup görüşmeler gerçekleştirecek.
Perşembe günü TCŞ öncülüğünde eylemler gerçekleşecek, cuma günü TEV-ÇAND gerillaya yönelik kimyasal silahları teşhir eden bir fotoğraf sergisi düzenleyecek; Cumartesi günü ise kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirilecek.

ZÜRİH

İşgal saldırılarının başladığı günden bu yana hemen her gün alanlara çıkan İsviçre’nin Zürih kentinde yaşayan Kürdistanlılar, akşam saatlerinde yaptıkları yürüyüşle de protesto etti.

Bêrîtan Kadın Meclisi öncülüğünde merkez tren istasyonu önünde düzenlenen eyleme Rojava Komitesi ve enternasyonalist gençlik örgütleri de katılarak destek verdi.

Zürih sokaklarında gerilla mücadelesinin sahiplenen sloganlar atan kitle, çevreden geçenlere de bildiriler dağıttı.

Kanton Parlamentosunun bulunduğu Rathausbrücke'ye ulaşan kitle, burada basın açıklaması yaptı. Söz alan İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Selma Sürer, “Dün DAİŞ'e karşı Kürt halkı ve dostları nasıl bir direniş gösterdiyse bugün de Kobanê ruhunu ortaya koyarak Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı mücadele edecektir” dedi.

Kürdistanlılar ve dostları olarak alanlarda olacaklarını ve gerilla mücadelesini sahipleneceklerini söyleyen Sürer'in konuşmasının ardından eylem sloganlarla sonlandırıldı.

AARAU

Faşist Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları İsviçre'nin Aargau Kantonu'na bağlı Aarau bölgesinde protesto edildi. Kanton merkezi Aarau Bahnhof'ta bir araya gelen çok sayıda Kürdistanlı ve enternasyonal devrimci, Kürt Halk Önderi Abdullah  Öcalan’ın posterleri, PKK, YPG ve YPJ flamaları açarak kent merkezinde yürüyüşe geçti. 

"Yaşasın Rojava, yaşasın Kürdistan", "Bijî berxwedana gerîlla", "Bijî serok Apo" sloganları eşliğinde yürüyen kitleye çevredekiler alkışlarla destek verdi.  

Öte yandan Türk devletinin saldırı ve katliamlarına dair bilgilendirme yapıldı.

Kent sakinlerinin de ilgi ile karşıladığı yürüyüş, Türk devletine gösterilen tepki ile son buldu.

WUPPERTAL

Almanya’nın Wuppertal ketinde Türk devleti, Hauptbahnhof önünde saat 17.30 da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi.

Alman polisinin keyfi engellemeleriyle karşı karşıya kalan kitle dağılmayarak eylemlerini bir yürüyüşle sonlandırdı.

MEMMINGEN

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları Almanya’nın Bavyera eyaleti sınırları içinde olan Memmingen’de protesto edildi.

Partizan taraftarlarının da içinde bulunduğu, anti faşist grup tarafından düzenlenen eylemde “Yaşasın Uluslararası Dayanışma” pankartı açıldı, Almanca  “Türk Ordusu Kürdistan’dan Defol” ve “Yaşasın Uluslararası Dayanışma” sloganları atıldı.

MILANO

İtalya'nın Milano şehrinde Kürtler ve dostları Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırı ve işgal girişimini protesto etmek için Milano Türk Konsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştirdi. 

Yoğun katılımın olduğu eylem sık sık “Bijî Berxwedana Rojava”, “Katil Erdoğan”, “Terörist Türkiye” sloganları atıldı. Rojava halkına ve devrime sahip çıkma çağrısı yapan kitle, saldırılar durdurulana kadar kesintisiz eylem çağrısı yaptı. Eylem geç saatlerde eylem sona erdi.

LEFKOŞA

Kıbrıs'ın Lefkoşa kentinde Kürdistanlılar ile dostları, faşist Türk devletinin Rojava ve Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı Rusya ve Amerikan Konsolosluğu önünde miting gerçekleştirdi.
Kıbrıs Kürt Halk Meclisi’nin seferberlik ruhu ile işe gidilmemesi ve çocuklarını okula göndermemesi çağrısına uyan Kıbrıs'taki Kurdistanlılar, bulundukları şehirlerden eylemin yapıldığı Lefkoşa'ya aktı.
Eyleme Kıbrıs Kürt Halkı ile Dayanışma Komitesi üyeleri, Yeşiller Partisi’nin önceki dönem genel başkanı ve aynı zamanda Teofilos Georgiadis'in en yakın arkadaşlarından olan Yorgos Parkidis,  anarşist, feminist, sol-sosyalist örgüt temsilcileri katıldı.

Kıbrıs İçişleri Bakanlığı yakınlarında bir araya gelen halk, önce uzun bir araba konvoyu oluşturarak kentin en işlek olan caddelerini bloke ederek, buradan ABD Konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti. Türk devletinin soykırım suçlarını deşifre eden pankartlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri, YPG ve YPJ flamalarının taşındığı eylemde “Bijî berxwedana Rojava", "Bijî berxwedana YPG", "İşgalci TC Kürdistan'dan defol", "Bijî Serok Apo", "Diktatör Erdoğan", "Bimre xiyanet" sloganları atıldı; işgal ve soykırıma ilişkin yüzlerce bildiri dağıtıldı.
Amerika Konsolosluğu önünde mitinge dönüşen eylem, Kurdistan devrim şehitleri anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Burada PYD Kıbrıs Temsilcisi Yasin Terbuş ile Kıbrıs Kürt Halk Meclisi Diplomasi Temsilcileri, işgal ve soykırım saldırıları ile ilgili hazırladıkları dosyaları Amerika Konsolosluğu yetkililerine sundu.

Eylemciler buradan da Rusya Konsolosluğu’na doğru yürüdü.

Burada bir konuşma yapan PYD temsilcisi Yasin Terbuş, "Taksim saldırısını hazırlayanlar, bugün Rojava'da da bir soykırım gerçekleştirmek istiyor. Hava saldırılarından sonra karadan bir harekatın başlayacağını belirtiyorlar; fakat Kürt halkının kurbanlık koyun olmadığını herkes çok iyi bilsin. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Halkımız bu varlık ve yokluk mücadelesinin verildiği dönemde topyekûn direnişe geçmeli. Saniyelerle yarışıyoruz; kim ne yapabiliyorsa şimdi yapmalı, çünkü yarın çok geç olabilir."
Ardından Kıbrıs'ta kurulan Kıbrıs Kürt Halkı ile Dayanışma Komitesi’nin Sözcüsü Phoebus G. Sparo bir konuşma yaptı. G. Sparo, "DAİŞ'e karşı en görkemli direnişi sergileyen fedaileri selamlıyorum" diyerek, bu saldırılara karşı uluslararası alanın sessiz kalan tarafları eleştiren bir konuşma yaptı.
Son olarak Yeşiller Partisi’nin önceki dönem genel başkanı Yorgos Parkidis, Türk devletinin işgal ve yayılmacı politikalarından bahsederek kınadı. Parkidis, konuşmasını, "Bijî berxwedana Rojava" ve "Bijî Apo" sloganlarını atarak sonlandırdı.

AMSTERDAM

Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Türk Konsolosluğu önünde Rojava'ya dönük saldırısı protesto edildi. Kürdistan ve dostları Hollanda’da üç gün boyunca alanlardaydı. 

Eylemde ''Rojava'yı sahiplenme Kürdistan’ı sahiplenmektedir'' mesajları verildi. 

''Zap ve Avaşîn'de gerilla direnişine yenik düşen işgalcı Türk devleti, Rojava'da özgürlük devrimini hedef almıştır. Rojava Devrimi için her yerde sefer olalım'' çağrıları yapıldı.

Eylemde Gazeteci Suat Bozkuş ve Bij1 Partisi adına Vreer Verkerke birer konuşma yaptı.

ROMA

Roma Kürt Komitesi ve Berta Ekolojik Hareketi üyelerinin ortak organizasyonuyla İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Fiumicino havaalanında Türk Havayolları şirketine yönelik işgal eylemi gerçekleştirildi. Eylemde Rojava ve Medya Savunma Alanlarındaki tarihi direniş selamlandı ve soykırım saldırıları protesto edildi.

ATİNA

Yunanistan’da Atina Demokratik Kürt Kültür Merkezi ve TCŞ  çağrısı ile Lavrio kampında buluşan yüzlerce kişi faşist Türk devletine ve uluslararası kurumlara tepki gösterdi.

Faşist devletin saldırılarını teşhir eden ve uluslararası devletlerin sessizliğini kınayan pankartların yanı sıra PKK, KCK, TEVDEM, YPG, YPJ bayrak ve flamaları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerini taşıyan halk, Kobanê şahsında Rojava’ya destek mesajı verip Kürdistan’ı savunmaya çağırdı.

Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî berxwedana Rojava”, “Faşist Erdoğan”, “Terörist Türkiye”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Lavrio meydanında Rojava şehitleri şahsında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Demokratik Kürt Kültür Merkezi adına konuşan Hafız Amed, “Faşist TC devleti, yaptığı kirli planlar ile Rojava’ya dönük bir saldırı başlattı. Diktatör Erdoğan yıllar önce DAİŞ karanlığının düşüremediği Kobanê şahsında Rojava Devrimini bitirmek istiyor. Fakat bu halk, bu karanlığa gömülmeyecek, sonuna kadar direnecek ve bu işgali yenecek. Rojhilat’tan Rojava’ya, Zap’tan Avaşîn’e özgürlük savaşçıları ve halk, Kürt halkını soykırıma uğratmak isteyen bu devletleri yenecek ve özgürlüğünü elde edecektir” dedi.

Halk Rojhilat Kurdistanı'nda gelişen serhildanları da selamlayarak “Jin Jiyan Azadî” sloganı ile eylemlerini bitirdi.        
          [album=18036]