Soykırım saldırıları ve tecride karşı Graz ve Wuppertal’da eylem

Kurdistanlılar ve Kürt halkının dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecride ve Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Avusturya’nın Graz ve Almanya’nın Wuppertal kentinde Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de yürüttüğü soykırım saldırıları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit protesto edildi.

GRAZ

Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde Hauptplatz'da gerçekleştirilen eyleme, feministler, Solikomitee Kurdistan, Rise Up Community gibi çok sayıda örgüt katılım gösterdi.

Kurdistan Özgürlük Sehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Taşınan pankartlar, okunan ve dağıtılan bildiriler ile Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriyeye yaptığı saldırılara dikkat çekildi, tecrit protesto edildi.

Sloganlar atılan eylemde Defend Kurdistan ve Graz Kürt Halk Meclisi adına konuşmalar yapıldı. Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’de sivil yerleşim yerlerini, alt yapıyı bombalayip sivilleri katlederek soykırımi hedeflediğine dikkat çekilen konuşmalarda uluslararası kurumların sessizliği de kınandı. Saldırılara karşı mücadele kararlılığı ifade edildi.

WUPPERTAL

Almanya’nın Wuppertal kentinde de eylem gerçekleştirildi. Viyan Kadın Meclisi öncülüğünde gerçekleşen eylemde bildiri okundu ve sloganlar atıldı.