St. Gallen'de Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürüyüş

St. Gallen’de “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında düzenlenen meşaleli yürüyüşte, Kurdistanlıların İsviçre’den İmralı’nın sesi olmaya devam edeceği, mücadeleden asla vazgeçmeyecekleri vurgulandı.

“Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında İsviçre'nin St. Gallen kentinde meşaleli yürüyüş gerçekleştirildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) öncülüğünde Leonhard Park'ta bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, meşaleler yakarak yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca sık sık “Bijî Serok Apo”, “Jin, jiyan, azadi”, “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından Markgasse'ye ulaşan kitle adına Almanca basın metni okundu.

Daha sonra Siyasetçi Mehmet Aslan bir konuşma gerçekleştirdi. “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesine değinen Aslan, Abdullah Öcalan'a yönelik uygulanan tecritle Kürt halkının iradesinin teslim alınmak istendiğine işaret etti. 

Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türk devleti Önderliği tecrit altında tutarak Kürt halkını ortadan kaldırmak istiyor. Tecrit de bunun bir parçasıdır. Avrupa devletleri de de bu suça ortaktır; Türk devletine destek vererek Rojava'da, Kurdistan’ın diğer parçalarında Kürt halkının kırımdan geçirmesine göz yumuyorlar."

Bütün bu yaşananlarda İsviçre devletinin de payı olduğunu belirten Aslan, İsviçre’den İmralı’nın sesi olmaya devam edeceklerinin, mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

Aslan’ın konuşmasının ardından eylem, 11 Kasım Cumartesi günü  “Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” hamlesi kapsamında Zürih'te yapılacak yürüyüşe katılım çağrısıyla sonlandırıldı.