GÖRÜNTÜLÜ

St. Gallen’de şehit gerillalar anıldı

Kürdistan Özgürlük Şehitleri Tolhildan Andok, Rûstem Serhed, Hogir Botan, St. Gallen’de anıldı; “Şehitlerimizin mücadelesi zaferle sonuçlanana kadar mücadelemizden geri adım atmayacağız” mesajı verildi.

İsviçre'nin St. Gallen kentinde 5 Ağustos 2022 Serhed’de şehit düşen Tolhildan Andok (Fikret Tekçe), 24 Ağustos 2024'te Xakurkê'de şehit düşen Rûstem Serhed (Şahin Pekur) ile19 Temmuz 2024'te Kotol'da şehit düşen Hogir Botan (Şerif Adlim) için anma etkinliği düzenlendi.

St. Gallen Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-Sg) gerçekleştirilen anmaya, şehitlerin yakınları, Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) temsilcileri ile çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Anma, Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Ardından KOMAW temsilcisi Mustafa Karahan bir konuşma yaptı. Karahan, “Şehitlerimizin bize bıraktığı mirası zafere ulaştırmamız gerekiyor. Bugün işgalci ve soykırımcı Türk devletine karşı direnen Kürdistan Özgürlük Gerillasının mücadelesini sahiplenmeliyiz. Bizler eğer bugün Kürdistan’dan bahsediyorsak, bunun zeminini yaratan, şehitlerimizdir. Bundan kaynaklı şehitlerimize sahip çıkmak, Önder Apo’ya ve Kürdistan’a sahip çıkmaktır” dedi.

‘ŞEHİTLERİN MÜCADELESİNİ SAHİPLENMEK OLMAZSA OLMAZDIR’

KCDK-E Eşbaşkanlık Divan Üyesi Mehmet Aslan ise, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlama noktasında yürütülen mücadeleye, işgalci ve soykırımcı Türk devletinin Kürdistan’da gençlere dönük yürüttüğü özel savaş politikalarına değindikten sonra, “Önder Apo, dört yıldır kesintisiz bir şekilde mücadelesini sürdürüyor. İşgalci ve soykırımcı Türk devletinin tüm baskı politikalarına karşı mücadelesinden bir adım bile geri atmıyor. Bugün Kürt gençleri de Önder Apo’dan aldıkları ruh ile Medya Savunma Alanları’nda işgalci Türk devletine karşı onurunu koruyor. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde şehit düşenler bizler için en büyük örneklerdir. Şehitleri örnek almak, bizler için olmazsa olmazdır. Bugün Kürdistan’ın dört parçasında Kürt gençlerinin yozlaştırılması için kendi varlığını dile getirmemesi için her türlü özel savaş politikası uygulanıyor. Özel savaş politikalarını boşa çıkarmak, şehitlerin mücadelesini sahiplenmekten geçer. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak, şehitlerin yolundan gitmektir” dedi.

‘ŞEHİTLERİMİZ YAŞAM KAYNAĞIMIZDIR’

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) adına da Agir Serhed söz aldı. Serhed, şunları vurguladı: “Başta Önder Apo’nun destansı direnişini selamlıyorum. Şehitlerin bize bıraktığı mirası zaferle taçlandırana kadar bu mücadelede yol alacağımızın sözünü bir kez daha yenilemek istiyorum. Şehitler, en büyük yaşam kaynağımızdır.  Şehitler bizim yaşamımızda en çok örnek alacağımız kişilerdir. Avrupa’dan da katılarak şehit düşen arkadaşlar şahsında tüm Kürdistan Devrim Şehitlerini bir kez daha anıyorum. Biz Kürdistan gençliğinin Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlama ve şehitlerin mücadelesini sahiplenme noktasında büyük misyonumuz bulunuyor. Bunların en başında şehitlerin mücadelesini sürdürmek ve Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamak geliyor. Avrupa sahasında da dört parça Kurdistan’da da özel savaş politikalarına karşı örgütlü bir mücadele yürütmemiz gerekiyor. Bizler ancak bu temelde Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlayabilir, şehitlerin mücadelesini sahiplenebiliriz. Bir kez daha buradan belirtmek istiyorum ki şehitlerimizin mücadelesi zaferle sonuçlanana kadar mücadelemizden geri adım atmayacağız.”

Konuşmaların ardından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın şehitlere dönük bir değerlendirmesini ve şehitlerin mücadelesini içeren sinevizyon gösterildi.