St Gallen, Darmstadt ve Limasol'da tecride karşı miting

Kürt Halk Önderi’ne yönelik tehdit ve tecride karşı St Gallen, Darmstadt ve Limasol kentlerinde alanlara çıkan Kurdistanlılar, uluslararası kamuoyuna ve insan hakları örgütlerine tecride karşı görevlerini yerine getirme çağrısı yaptı.

İsviçre’nin St Gallen kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı eylem gerçekleştirildi.

Eylem, 12 Eylül darbesine karşı Amed zindan direnişinin öncüleri Hayri Durmuş, Kemal Pir, Ali Çiçek ve Akif Yılmaz anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

St. Gallen Kürt Halk Meclisi adına konuşan Metin Tekçe, “Önder Apo 24 yıldır tek başına tecride karşı direniyor. Bu direniş bize güç ve moral veriyor. Kürt halkı olarak bu süreçte Önder Apo etrafında daha fazla kenetlenmemiz ve sahip çıkmamız gerekiyor dedi.

Ardından TCŞ St. Gallen adına Koçer Sêrt, Almanca bildiri okudu. Kürt Halk Önderi üzerindeki tecride ilişkin bilgilendirmede bulunan Koçer Sêrt, uluslararası kamuoyuna ve insan hakları örgütlerine tecride karşı görevlerini yerine getirme çağrısında bulundu.

DARMSTADT

Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve tehditlere yönelik bir eylem de Almanya’nın Darmstadt kentinde gerçekleştirildi. Miting, 14 Temmuz şehitleri şahsında Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına saygı duruşu ile başladı.

Ardından Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Mürşide Oltan konuştu. Uluslararası kuruluşların Kürt Halk Önderi’nin hukuksuz ve insanlık dışı koşullarda İmralı adasında tutulmasını görmezden geldiğini söyleyen Mürşide Oltan, “Bizi birleştiren ve dünyaya tanıtan Önder Apo ve şehitlerimizdir. Bizler Önderliğimiz özgürleşene kadar durmayacağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının açıldığı mitingde, sık sık “Bijî Serok Apo”, Bijî berxwedana  14 Tirmehê” sloganları atıldı.

LİMASOL

Kıbrıs'ın Limasol kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit ve tehditlere karşı basın açıklaması gerçekleştirildi.