Stêrk TV, iki şehidin son sesli mesajlarını yayınlayacak

Stêrk TV, geçen yıl eylül ayında şehit düşen gerillalar Xebat Kop ve Zana Rojda’nın son sesli mesajlarını 20 Haziran Salı günü yayınlayacak.

Stêrk TV’den yapılan açıklamaya göre her iki gerilla şehit düşmeden önce sesli bir mesaj bıraktı.

Açıklamada Salı günü Brüksel saatiyle 20.00’de özel bir programla iki gerillanın son sesli mesajlarının yayınlanacağı bildirildi.

Programda Halk Savunma Karargah Komutanlığı’ndan Heqî Armanc da, gerilla Xebat ve Zana’yı anlatacak.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 11 Ekim 2022’deki bir açıklamasında iki gerillanın şehadetini duyurmuştu.

Açıklamaya göre 4 Eylül günü gece saatlerinde Mêrdîn’in Omerya alanında görevi başında olan  Xebat Kop (Yunus Kardağı) ve Zana Rojda (Ramazan Güçlü) adlı gerillalar düşman gücüyle karşılaştı. Açıklamada devamla şu ifadeler yer alıyordu:

“Düşman gücünü el bombaları ve ferdi silahlarla yakın mesafeden etkili şekilde vuran yoldaşlarımız, sağlam bir biçimde çıkmayı başarmıştır. Bunun üzerine düşman 5 Eylül günü Omerya alanında operasyon başlatmış ve saat 12:50’de güçlerimiz ile düşman arasında temas yaşanmıştır. Daha sonra çatışmaya dönüşen bu temas 7 Eylül günü sabah saatlerine kadar devam etmiştir. İki gün ve iki gece boyunca yiğitçe çatışan iki yoldaşımızla baş edemeyen düşman, bu alanı 6 kez savaş uçakları ve 2 kez de saldırı helikopterleriyle bombalamıştır. Bu bombardımanlara rağmen sonuç alamayan düşman zırhlı kepçeler getirerek yoldaşlarımızın mevzisinin üzerine gitmeyi denemiş, ancak bu kepçe de yoldaşlarımız tarafından vurularak darbelenmiştir. İki gün iki gece boyunca hiç durmadan son mermilerine kadar yüzlerce düşman gücüne ve tekniğine karşı kahramanca savaşan Xebat ve Zana yoldaşlarımız, düşman eline sağ geçmemek için fedaice şehadete yürümüşlerdir. Bu çatışmalarda en az 2 işgalcinin cezalandırıldığı, 2’si ağır olmak üzere 7 işgalcinin de yaralandığı öğrenilmiştir.”